76,395 הצופים בסטאד דה פראנס ינסו לשכוח כמה שיותר מהר את המחזה המביש שהתגלה הערב (ו') לנגד עיניהם. אחרי הכישלון במונדיאל 2010, שבו נראו שחקני נבחרת צרפת עלובים, הם קיוו להתחלה חדשה תחת הדרכתו של המאמן החדש, לורן בלאן.
אבל, תקוות לחוד ומציאות לחוד. מסתבר שהסירוב להתאמן בדרום אפריקה לא היה אך ורק בגלל המאמן הקודם השנוא, ריימונד דומנק. צרפת הושפלה שוב כאשר ספגה 1:0 בבית מול בלארוס במשחקה הראשון במוקדמות יורו 2012.

בקארי סאנייה לא מוצא את הדרך לשער בלארוס (AFP)
מלבד המשחקים בבית 6, שבו משתתפת נבחרת ישראל, התקיימו הערב המפגשים גם ביתר שמונת הבתים במחזור הראשון במוקדמות אליפות אירופה, אשר תתקיים ביוני 2012 בפולין ואוקראינה.
אלופת העולם הטרייה, נבחרת ספרד, לא התקשתה בבית 9 והביסה בחוץ 0:4 את ליכטנשטיין. איטליה, שמנסה להתאושש מהכישלון במונדיאל האחרון, הגיעה למשחק חוץ בבית 3 מול אסטוניה, שממנו נחלצה בעור שיניה. הסקואדרה אזורה מצאה את עצמה בפיגור 1:0, אולם הצליחה לבצע מהפך וניצחה 1:2. גרמניה ניצחה 0:1 את בלגיה בחוץ והולנד הביסה 0:5 את סן מרינו.

השוער האיטלקי סלבטורה סיריגו סופג, חבריו התאוששו (AP)
סגנית אלופת אירופה, גרמניה, ניצחה כאמור בחוץ 0:1 את בלגיה. מירוסלב קלוזה המשיך בכושר ההבקעה המרשים שהפגין במונדיאל, כאשר הבקיע בדקה ה-51. טורקיה הביסה 0:3 את קזחסטן בחוץ, משערים של ארדה טוראן (24), חמיט אלטינטופ (26) וניהאט קאבצ'י (75).

המשיך את התנופה מהמונדיאל, קלוזה (רויטרס)
איטליה מצאה כאמור את עצמה בפיגור 1:0 בחוץ מול אסטוניה (סרגיי זניוב, 31). שחקניו של המאמן החדש, צ'זארה פראנדלי, הגיבו במחצית השניה וניצחו 1:2. אנטוניו קסאנו (59) וליאונארדו בונוצ'י (62) עזרו לבצע מהפך.
סרביה לא התקשתה בחוץ מול איי פארו והביסה אותה 0:3. דארקו לזוביץ' כבש ראשון (14), דז'אן סטנקוביץ' הוסיף את השני כעבור ארבע דקות וניקולה זיגיץ' קינח בדקת הסיום. צפון אירלנד ניצחה בסלובניה 0:1 (קורי אוואנס, 70).

פאבל פרוגרובניאק ושחקני רוסיה חוגגים (AP)
נבחרת רומניה, שמנסה להתאושש מהכישלון במוקדמות מונדיאל 2010, סיימה בתיקו 1:1 מאכזב בבית מול אלבניה. בוגדן סטנצ'ו העלה את הרומנים ליתרון (80), אבל גיירגי מוזקה דאג (87) לחלוקת נקודות. בוסניה הרצגובינה הביסה בחוץ 0:3 את לוקסמבורג, משערים של סניאד אבריצ'יץ' (6), מיראלם פיאניץ' (12) ואדין דזקו (16).

לורן בלאן לא מאמין שזה קורה לו (AFP)
הבלם הוותיק של נבחרת פינלנד, סמי היפייה (לשעבר בליברפול), הורחק בהפסד 2:0 במולדובה. אלכסנדר סובורוב (69) ואנטולי דורוש (74) הבקיעו למארחים. שבדיה ניצחה 0:2 את הונגריה, מצמד של פונטוס וורנבלום (51 ו-73).
סגנית אלופת העולם, נבחרת הולנד, הביסה בחוץ 0:5 את סן מרינו. דירק קויט כבש ראשון (16 בפנדל) וקלאס יאן הונטלאר, החלוץ שעבר השבוע ממילאן לשאלקה, חגג עם שלושער בדקות 37, 47 ו-66. החלוץ הוותיק רוד ואן ניסטלרוי, שלא נכלל בסגל למונדיאל, חתם את התוצאה בדקה ה-90.

נבחרת אנגליה. יום גדול לג'רמיין דפו (רויטרס)
ג'רמיין דפו חגג את אחד הערבים המוצלחים בקריירה שלו, כאשר הבקיע שלושער (3, 61 ו-86) ועזר לנבחרת אנגליה להביס את בולגריה 0:4 בוומבלי.
אדם ג'ונסון השתתף (83) גם הוא בחגיגה, אשר הקלה במעט את הלחץ בו נתון המנג'ר פאביו קאפלו לאחר הכישלון במונדיאל. חלוץ רומא, מירקו ווצ'יניץ', היקנה למולדתו מונטנגרו שלוש נקודות כאשר כבש את השער היחיד במשחק שקבע 0:1 בבית על וויילס.

סטיבן ג'רארד והבולגרי איבלין פופוב (AP)
נבחרת פורטוגל היתה שותפה למשחק הפכפך ומדהים, אבל סיימה מאוכזבת בתום ה-4:4 הביתי מול קפריסין. נבחרת האי, שבדרך כלל לא מרשימה במשחקי חוץ, הדהימה כאשר הוליכה 0:1 (אפסטטיוס אלונפטיס, 3) ו-1:2 (מיכאליס קונסטנטינו, 11).
ללא כריסטיאנו רונאלדו הפצוע, וללא המאמן המושעה קרלוס קירוש, הצליחו המארחים להשוות פעמיים (הוגו אלמיידה 8, וראול מיירלש 29), ואף להוליך 2:3, כאשר מיגל דני כבש (50). הקפריסאי יאניס אוקאס קבע 3:3 (56), מנואל פרננדס החזיר (59) את היתרון לפורטוגל ואנדריאס אברם כבש (88) שער שוויון דרמטי.

שווינשטייגר לפני המשחק. לא רצה לשמוע על הפסד בבלגיה (AP)
נורבגיה ניצחה 1:2 באיסלנד. היידר הלגוסון העלה את המארחים ליתרון (38), אבל ברדה הנגלאנד (59) ומוחמד עבדלאווי (75) ביצעו מהפך.
אלופת אירופה ואלופת העולם, נבחרת ספרד, לא התקשתה בחוץ מול ליכטנשטיין הצנועה וטיילה ל-0:4 קליל. פרננדו טורס כבש ראשון בדקה ה-18, כאשר קיבל מסירה מאנדרס אינייסטה וקבע 0:1.
בדקה ה-26 קבע דויד וייה 0:2 בבעיטה חזקה וטורס השלים צמד בבעיטה מתוך הרחבה בדקה ה-54. דויד סילבה גילגל פנימה וחתם את התוצאה בדקה ה-62. במשחק נוסף: ליטא - סקוטלנד 0:0.