לואיס אראגונס פותח את הפה. מאמנה לשעבר של נבחרת ספרד, שמר על שתיקה ארוכה מאז עזב את הנבחרת ב-2008, גם בתקופתו כמאמן פנרבחצ'ה הטורקית. כעת, כחודשיים לאחר זכייתה של ספרד במונדיאל, מוצא המאמן הוותיק זמן טוב לשבת ולהוציא את שעל ליבו.
"העדפתי לשמור על שתיקה", פתח ואמר המאמן (72). "כל אלו שמדברים מסביב רק מחזקים את דעתי, שכמה שפחות מדברים - כן ייטב". אראגונס הוריד מהפרק את הטענות כאילו הוא ומאמנה הנוכחי של ספרד ויסנטה דל בוסקה מסוכסכים: "מעולם לא היו לי קשרים חיוביים או שליליים עמו. הוא עושה עבודה מצוינת בנבחרת, אך לדעתי גם אני הייתי זוכה עם הנבחרת במונדיאל".

מכאן פנה אראגונס לעתידו על הקווים, ומייד המשיך בסדרת ההכחשות, הפעם על הקשרים עם נבחרת פורטוגל: "אני מאוד רוצה לחזור ולאמן, אלך לכל קבוצה, גם מחוץ לספרד, אבל כרגע אין כלום על הפרק, גם לא פורטוגל. אין הרבה מה לעשות אחרי שמאמנים נבחרת".
לסיום, נתן אראגונס את התחזית שלו לעונה הקרובה בספרד: "לדעתי הפערים בין ברצלונה לריאל גדולים מאוד. בארסה טובה בהרבה משאר הליגה, והיא המועמדת הוודאית לאליפות. ריאל נמצאת באותה הרמה עם ולנסיה ואתלטיקו מדריד. כדור הזהב? אם אני הייתי בוחר, רק צ'אבי היה זוכה".