תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס"מ
לקלתית
250 גרם ביסקוויטים מסוג פתי בר
80 גרם חמאה, מומסת
למלית
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
2 חלמונים
אפשרות להגשה
קצפת
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את התבנית.
2. הקלתית: טוחנים את הביסקוויטים במעבד המזון או בבלנדר עד שמתקבלים פירורים קטנים. מעבירים לקערה, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד שכל הפירורים ספוגים בחמאה. מעבירים את הפירורים לתבנית, משטחים אותם על התחתית ויוצרים מהם גם שוליים בגובה 2-1 ס"מ. מהדקים היטב את הפירורים היטב, בידיים, לתחתית ולשוליים. אופים 15-10 דקות, עד שהתחתית מזהיבה היטב. מוציאים ומצננים לגמרי.
3. המלית: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה חסינת חום. טורפים את החלמונים בקערה. שמים את השמנת המתוקה בסיר קטן על הכיריים ומחממים מעל להבה בינונית, תוך ערבוב מדי פעם, רק עד שהשמנת מתחממת (מקפידים שלא תגיע לרתיחה). מעבירים לקערת החלמונים כמות של חצי מצקת מהשמנת החמה (שזה בערך 100 מ"ל, אבל לא חייבים לדייק ממש ברמת הגרם), טורפים את השמנת והחלמונים במהירות בקערה - אם לא עושים זה במהירות, נוצרת חביתה. טריפה מהירה יוצרת קרם חלק. מחזירים את תוכן הקערה לסיר השמנת ומבשלים מעל להבה בינונית, תוך ערבוב מתמיד, עד שמתקבל קרם יציב במרקם של פודינג. איך יודעים שהוא מוכן? טובלים בו כף, ומעבירים במהירות את האצבע במרכז הכף. אם הפס שיצרה האצבע בפודינג נשאר - הוא מוכן. אם הוא נעלם במהירות, ממשיכים לבשל עוד קצת. יוצקים את הקרם על קוביות השוקולד שבקערה ומערבבים, עד שהשוקולד נמס ומתקבל קרם חלק. מצננים קצת.
4. ההרכבה: יוצקים את המלית לתוך הקלתית הקרה לגמרי. לא מכסים ומאחסנים במקרר שעתיים. אם לא מגישים מיד, אפשר לכסות את הפאי בסיום השעתיים ולשמור אותו במקרר עד למחרת.
5. ההגשה: מוציאים את הפאי מהמקרר רבע שעה לפני שרוצים להגיש, ומשהים בטמפרטורת החדר. חותכים לפרוסות ומגישים, אפשר עם קצפת.
![]()