הבנות פתחו כבר היום את התחרות על מכשיר החישוק עם הופעה נהדרת של ריבקין, שקיבלה את הציון 26.475 (כמעט חצי נקודה יותר מאליפות העולם הקודמת) והקדימה את המתעמלת הבכירה של ישראל, ריסנזון, שהשיגה ציון של 26.350.

מדורגת נכון לעכשיו במקום החמישי בחישוק. אירה ריסנזון (AP)
ריבקין בת ה-19, מדורגת נכון לעכשיו במקום השני הכללי כשריסנזון נמצאת לא מעט מאחוריה, במקום החמישי. עם זאת, מדובר רק בחצי מהתמודדות
שהשתתפו היום, כשהחצי השני יכנס לתחרות רק מחר. אדיב רשמה ציון נמוך של 22.250 נק' והגיעה רק למקום ה-37.
לפני פתיחת האליפות הצהיר מנהל המשלחת ומי שעומד בראש הוועדה המקצועית של האיגוד, עודד אברמסון, כי המטרה היא לפחות שני גמרים בבודדות ואחד בקבוצתי: "זוהי אליפות העולם האחרונה לפני האליפות של 2011, שם ייקבע הקריטריון ללונדון, כך שמעבר להישגים חשוב גם לצבור את הניסיון הדרוש. אני מקווה שבאליפות הזו נשמור על מקומנו בין 10-7 המדינות הטובות בעולם והמוביליות בענף זה".