תקופה לא קלה עוברת על פיטר ג'קסון והפקת צמד סרטי "ההוביט": שריפה פרצה אתמול (ו') באולפן שאמור היה לשמש את ג'קסון בוולינגטון, ניו זילנד, ונזק משמעותי נגרם למבנה. על פי הדיווחים, עשרות כבאים פעלו לכיבוי השריפה במשך שלוש שעות.
האולפן, שמתמחה בצילומים של דגמים מיניאטוריים, שימש את ג'קסון כשביים את טרילוגיית "שר הטבעות" ואת "קינג קונג". בהפקת "ההוביט" אישרו כי האולפן אמור היה לשמש גם את הפרויקט הנוכחי.
הצרות הללו מגיעות אחרי שורה ארוכה של התקלות שעיכבו את ההפקה: בתחילה, המצב הכלכלי הקשה של אולפני MGM, השותפי בהפקה, הביא לדחיות חוזרות ונשנות והוביל לפרישתו של הבמאי המיועד גיירמו דל טורו מהפרויקט. בימים האחרונים הפרויקט נמצא גם בלב מחלוקת בין כמה איגודי שחקנים לבין ההפקה בשל סכסוך כספי.
אולם למרות הקשיים, ב"לוס אנג'לס טיימס" מדווחים היום (שבת) כי הפרויקט צפוי לזכות לאישור סופי בימים הקרובים וכי פיטר ג'קסון יוחתם בסופו של דבר גם כבמאי הפרויקט, ולא רק כמפיק כפי שתוכנן בתחילה. כמו כן, דווח שם כי גם הסכסוך עם האיגודים המקצועיים קרוב לפיתרון.