נחמות קטנות הן אלה שמצליחות לגרום לנו להמשיך בחיינו בחיוך. אלה כל אותם הדברים שבימים בהם מצב הרוח לא בשמיים - גורמים לנו לאושר פנימי וחיוך גדול, גם אם רק לרגע. הרי למי אין תקופות כאלה? תקופות בהן הדבר היחיד שצריך הוא רק איזה חיבוק או שאלת "מה נשמע" מאדם אהוב. בדיוק לזמנים האלה, בהם לא הכל הולך כשורה, המציאו את אוכל הנחמה.
מבחינתי מאכל הנחמה האולטימטיבי הוא, ללא ספק, שוקולד מריר, וכמה שיותר ממנו. ישנה אימרה מוכרת שאומרת שתשעה מתוך עשרה אנשים אוהבים שוקולד והעשירי משקר. אני נוטה להאמין שזה נכון, כי מעטים מאוד האנשים מסביבי שאינם אוהבים שוקולד. ובאמת, איך אפשר שלא לאהוב את המאכל הזה? הטעם המתוק, הרכות המלטפת, והקרמיות שנמסה לאיטה בתוך הפה. כל אלה, ביחד עם השילובים הקלאסיים והמטורפים שניתן לעשות עם שוקולד, גורמים לי לחשוב שאין אדם שלא אוהב שוקולד - יש אדם שעוד לא טעם את השוקולד שהוא אוהב.
חוץ מלאכול אותו כמו שהוא, שוקולד הוא גם חומר גלם מעולה לקינוחים מצויינים, החל במוס שוקולד עשיר ואוורירי, טראפלס דחוסים ומפנקים, וכמובן עוגות שוקולד באינספור גרסאות. עוגת גבוהות ונמוכות, פאדג'יות ואווריריות, עם או בלי קמח, פשוטות ומרשימות. כמעט בכל מאורע חגיגי תמצאו עוגת שוקולד. אי אפשר בלעדיה.
עוגת שוקולד טובה היא דבר די נפוץ במחוזותינו, וכמעט כל אחד יכול להכין עוגת שוקולד באמת טובה. באופן אישי אני מאוד אוהבת את העוגות שמכינים עם קקאו, וכאשר משתמשים בקקאו איכותי מתקבלת עוגה באמת נפלאה. הפעם הכנתי עוגת שוקולד רכה, שאוצרת בתוכה שבבי שוקולד מרירים, שהופכים כל נגיסה בעוגה לחגיגת שוקולד עשירה. תוסיפו לזה ציפוי שוקולד מושחת וגם פולי קקאו גרוסים מעל, וקיבלתם עוגת נחמה אמיתית. מומלץ להגיש חם.
הערות לפני שמתחילים:

(צילום: נטלי לוין)
המרכיבים (לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ):
3 ביצים בטמפרטורת החדר
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
1/2 (100 גרם) כוס סוכר חום כהה
1 מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה
1 כוס (200 מ"ל) חלב
200 גרם חמאה מומסת
1 כפית תמצית וניל
3 כפות ברנדי
3/4 כוס (100 גרם) קקאו איכותי
1/4 2 (320 גרם) כוסות קמח לבן
2 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
150 גרם שוקולד-צ'יפס מריר
לגנאש:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף סירופ תירס
200 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
20 גרם חמאה רכה
פולי קקאו גרוסים לקישוט
אופן ההכנה: