התוכנית הסמויה ולהקת האייפונים

מיקרוסופט משדרת פרסומת עם פרק סמוי של קומדיה, אייפון ששוגר לחלל, כלי נגינה ברכבת התחתית, איך ממפים את העולם עם לוויינים ועוד אירועים מעולם הטכנולוגיה

אהוד קינן פורסם: 19.10.10, 13:28

רוצים למכור

לקראת החגים האמריקנים, מיקרוסופט ממש ממש ממש רוצה למכור את הקינקט. אותה מצלמה קטנה שאפשר לשים מעל הטלוויזיה כדי להפעיל את האקבוקס ללא שלט. אחרי ההשקה ה-Wii יראה לידה... ובכן, כמו Wii.

 

וכמה מיקרוסופט רוצה למכור את זה? מאוד. הקמפיין השיווקי יעלה חצי מיליארד דולר לפי דיווח של הניו יורק פוסט.

  

כחלק ממסע הפרסום של מיקרוסופט לקינטק ובכלל למוצרים שלה, היא רכשה פרסומת בת 22 דקות ששודרה השבוע בטלוויזיה בארצות הברית.

 

בפרסומת משחק ניל פטריק האריס, "דוגי האוזר" לוותיקי הטלוויזיה שביניכם. ב"עלילה" שנתפרה לפרסומת האריס וחבריו צריכים לשוטט ברחבי ניו יורק באמצעי תחבורה שונים ומתערבים מי יצליח להגיע קודם - זה שנסע באוטובוס, במונית, ברכבת, אולי זה שרץ את כל הדרך - או דווקא האריס שניסה לרמות (ולא נגלה איך).

 

תוכנית סמויה

הפרסומת משעשעת, והמוצרים של מיקרוסופט מפציעים בה מדי פעם, אלא שיש בעיות אמינות קלות. לאחת הדמויות יש מחשב לנובו עם לוגו של ווינדוס בגבו, משל היה אפל, והוא מוציא אותו באמצע הפאב. במקום להמחיש את המסע ברכבת ובאוטובוס באמצעות מפות התחבורה הציבורית, נעשה שימוש במפות של בינג. כי בכל זאת זו פרסומת למיקרוסופט ולא לחברת התחבורה הציבורית.

 

אחת הדמויות רוכשת אקסבוקס ואיתו קינקט בחנות אלקטרוניקה מרכז העיר. התושבים יודעים לחסוך ולא לקנות בחנויות היקרות הללו שמושכות בעיקר תיירים, והקינקט יוצא רק בעוד שבועיים - אבל נו, זה טלוויזיה. זה לא חייב להיות אמין. גם מי בכלל קבע שהעלילה מתרחשת עכשיו ולא בעוד חודש?

 

באמצע הפרסומת, דמות אחת אומרת לחבר שעוסק בהוראה שיש אתר שאפשר לדרג איתו מורים. "grademyteacher.net?" שואל המורה, ומיד ניגש לראות מה חושבים עליו התלמידים שלו. הקלדה של הכתובת שהוא כרגע אמר בקול מורכבת מדי עבור דמות המורה בעולם של הפרסומת, אז הוא מחפש את האתר כמובן בבינג.

 

אבל זה הכל שטויות. יותר מאשר הבעיות הקטנוניות באמינות שהן כנראה אובחנו על ידי צופים צרי אופקים שחושבים שקל לכתוב סרט פרסומת באורך 22 דקות, יש משהו אחר שמפריע בפרסומת של מיקרוסופט. בשקט בשקט, בלי שהצופים שמו לב, שילבו בפרסומת של מיקרוסופט פרק סמוי של סדרת הקומדיה המצליחה "איך פגשתי את אמא".

 

ספוילר לסדרה: בסוף מתברר שטד מוזבי מצא את אם ילדיו בבינג.

 

בשולי החדשות