תם ונשלם הסיבוב הראשון של משחקי גביע המדינה בכדורסל. מכבי חיפה היתה הערב הקבוצה האחרונה להעפיל לשמינית הגמר, לאחר שגברה בחוץ 76:129 (36:60) על אליצור רמלה מהלאומית. האחרונה, אגב, חתכה ערב המשחק את הזר סילבסטר ספייסר שיוחלף בריקי וודס.
האורחים שלטו במשחק החל מהרבע הראשון. שלשה של אובאנון קבעה 5:21 ואילצה את מאמן המארחת יניב וייצמן להזעיק פסק זמן (5). סל של אופיר לוי המקומי חתם את הרבע על 18:33 לחיפנים.

הרבע השני התאפיין במגמה דומה, כשנדמה שחיפה יכולה לסיים את המשחק מתי שרק תרצה. דאנק מרעיד של רובינסון העלה ל-27:46 (15) וטל פרסלני הוריד את רמלה למחצית בפיגור 60:36.
גם ברבע השלישי לא התקשו הירוקים לעשות ככל העולה על רוחם. דאנק נוסף של רובינסון עשה 40:73 וגם שאריות הקהל שנשאר עד לאותו הרגע הלכו הביתה לראות את מכבי תל אביב. רוטברט חצה את רף ה-40 הפרש (53:95, 30) ואפילו אלעד חסין נצפה מפהק.

הרבע האחרון היה לפרוטוקול. חמשת האוהדים החיפנים התרגשו רק מכניסתו של שלומי מור יוסף (60:113, 35) וברמלה רק ניסו להימנע מ-60 הפרש, 76:129 בסיום.
חסין אמר בסיום: "המטרה היתה לעבור שלב, תירגלנו דברים לקראת גלבוע/גליל והחבר'ה מספיק בוגרים כדי לדעת איפה לשים את הרגל על הגז ואיפה להוריד. העומס הוא נושא חשוב וחילקנו את הדקות, ביום שני זה יהיה משחק שלישי שלנו ב-8 ימים".
מאמן רמלה, יניב וייצמן: "המשחק הזה לא בא לנו טוב מבחינת הסיטואציה שאנחנו נמצאים בה. זה היה כמו משחק אימון בשבילנו, ורצינו לשתף את כולם לקראת המשחק החשוב שלנו ביום שלישי".

קלעו לחיפה: רוטברט 27 (10 ריבאונדים), אובאנון 18, רובינסון 16, לאו 15, לנדסברג 13, קילינגסוורת' 12, הארווי 8, ניר 7, בראטיץ' 5, מור יוסף 2. לרמלה: יאנג 16, אופיר לוי 12, פרסלני 11, ברקוביץ' 9, יונתן לוי 7, אילוז 6, רוטנברג 5, לביא ויעקובוביץ' 3 כל אחד, תומר כהן וליאור לוי 2 כל אחד.
חיפה תצטרף להפועל ירושלים, הפועל חולון, מכבי ראשון לציון, מכבי אשדוד, עירוני אשקלון, מ.כ. הבקעה, הפועל תל אביב, הפועל עפולה ומכבי הוד השרון
שהעפילו לשמינית הגמר מהסיבוב הראשון.
גם בני השרון (הפיינליסטית מהעונה שעברה) וברק נתניה, שהיא המפסידה הבכירה בחצי גמר הגביע מהעונה שעברה עפ"י דירוגה בליגה, תצטרפנה בשלב זה. משחקי שמינית הגמר ייערכו ב-29.12. האלופה גלבוע/גליל ומחזיקת הגביע, מכבי תל אביב, תצטרפנה רק ברבע הגמר.
הערה אחת לאיגוד הכדורסל: משחקים כאלה לא קובעים לשעה מקבילה למשחק של מכבי תל אביב ביורוליג, אחרת, כמו הערב (70 צופים), הקהל פשוט לא בא.