בעוד ארבעה ימים אמור היה אדריאן מוטו לשוב למגרשי הכדורגל לאחר סיום עונש השעייה לשנה בעוון שימוש בסמים. כעת, נראה כי במקום לשוב לשחק, הוא יספוג קנס מקבוצתו פיורנטינה ואולי אף יסולק ממנה לאלתר.
זאת, אחרי שבסוף השבוע הוא תקף מלצר בשעה 03:30 לפנות בוקר, היכה אותו עם אגרוף בפרצוף, גרם לשבר באפו ולפציעות נוספות. מאז לא נרגעה האווירה ברומניה ובאיטליה, כאשר כלי התקשורת בשתי המדינות מתעסקים בהרחבה בנושא. כזכור לפני שש שנים סולק מוטו מצ'לסי לאחר שהודה בשימוש בקוקאין.

במקום על המגרש, מככב בשערוריות, מוטו (גטי אימג'ס)
העיתון הרומני 'אבנימנצול זיליי', ערך ראיון עם הפסיכיאטר פלורין טודוסה, שטען: "הוא סובל מהפרעות מנטליות וזקוק לעזרה רפואית מצד מומחים. אמרתי ביום הראשון בו התפוצצה פרשת הקוקאין כי הוא סובל מאישיות חלשה ולא יעמוד בלחץ. התדמית של רומניה ניזוקה בגללו".
כוכב העבר של נבחרת רומניה, איליה דומיטרסקו, אמר בראיון לעיתון 'פרוספורט': "מוטו אינו משמש דוגמא עבור ילדים". ההערכה היא כי מאמן הנבחרת רזבאן לוצ'סקו לא יוכל להשתמש בו בעתיד. עורך דינו, מיקלה דוצ'י: "הוא רק הגיב לפרובוקציות נגדו והוא מצטער על מה שקרה".
מוטו עצמו פירסם התנצלות רשמית: "אני רוצה להביע התנצלות כנה מעומק ליבי בפני הקבוצה, הצוות המקצועי, ההנהלה והאוהדים. נהגתי בטיפשות ומה שקרה לא היה צריך לקרות".