מטרת התוכנית הממשלתית, "לחזק את הביטחון והחוסן האישי של תושבי העיר, לפעול לחיזוק עצמאותה הכלכלית, ליצור תשתית לפיתוח העיר, להתמודד עם תופעת הבנייה הבלתי חוקית ולמשוך אליה תושבים". בין היתר, יושקעו כספים בביטחון, תחבורה, דיור, תכנון, שיכון ובנייה, רווחה וספורט.
לפי התוכנית, יושקעו במהלך 2010 ו-2011 כעשרה מיליון שקלים, בעזרתם ייאסף הנשק הבלתי חוקי ותתוגבר פעילות המשטרה בעיר. בנוסף, לוד תיכלל בתוכנית "שיטור עירוני" ויותקנו בתחומה רשת מצלמות ומוקד שליטה מרכזי.
בנוסף, יתוגבר מערך הרווחה בעיר ויושקעו בו כארבעה מיליון שקלים נוספים בשנה. במסגרת זאת, יתווספו תקנים לעובדים סוציאליים וכן תקנים ייעודיים לדוברי ערבית. שלושה מיליון שקלים יושקעו בחינוך לא פורמלי בשכונות הערביות וכעשרה מיליון שקלים יושקעו בהקמת מתקני ספורט בעיר.
60 מיליון שקלים יוקצו לפרוייקטים שישפרו את הנגישות התחבורתית לעיר ואת הבטיחות בדרכים. 30 מיליון שקלים יוקצבו לשיקום תשתיות עירוניות במרכז העיר ולהפעלת תוכנית לפיתוח תשתיות בשכונת קיימות. בין היתר, תוסדר הבנייה הבלתי חוקית בשכונת פרדס שניר וייסללו כבישים ותשתיות כדי לשפר את איכות החיים בשכונה.
נתניהו אמר, כי "המחויבות הראשונה של כל ממשלה לאזרחיה היא הביטחון. אני לא מוכן שלוד תהיה המערב הפרוע אנחנו מחויבים למנוע את התופעה הזאת. רק תוכנית כוללת תציל את העיר ואני בטוח ששילוב הפעולות שאנחנו עושים בתחומי הכלכלה, הדיור, התשתיות, הרווחה והביטחון האישי הוא שילוב שיביא לשינוי בעיר".