שו"ת: מה עושים כשהילד כל הזמן צועק?

None

ענת אשד פורסם: 28.11.10, 15:24

שאלה:

יש לי ילד בן 7 שרוב הזמן צועק. כל מה שהוא רוצה להגיד, הוא אומר בצעקות צורמות מאוד. כל מה שניסיתי לא הועיל. אמרתי לו אינספור פעמים שלא נעים לי לשמוע אותו, אך כלום לא עוזר. מה עושים? אגב, לכל מקום שהוא מגיע אליו כועסים עליו בגלל ההתנהגות הזו. תודה (זיסר).

 

תשובה:

במידה ולילד אין בעיות שמיעה (כי ילד שלא שומע טוב גם לא שומע שהוא צועק. מקווה שהנושא נבדק), אז מדובר בילד שלמד לקבל הרבה רווחים באמצעות הצעקות. אנו בודקים מה הרווח בכל התנהגות. כנראה שבנך משיג הרבה התייחסות – את/ה כותב/ת "אמרתי לו אינספור פעמים שזה לא נעים לי". ילדים מוכנים לעשות הרבה כדי להשיג תשומת לב וזו כנראה הדרך של בנך.

 

לכן, ההמלצה שלי היא להפסיק להעיר לו. כשהוא צורח ניתן לומר "לא נעים לי" ולהתרחק. במקום לנסות להפסיק אותו - כדאי שהוא ילמד מה ההשלכות של הצרחות והתוצאה היא שלא נעים להיות לידו. לכן, אם הוא מבקש להיות בקרבתכם, אמרו לו: "נשמח תמיד שתהיה לידנו, אבל אנחנו לא מסוגלים לשמוע את הצרחות. אתה יכול לבחור: או שנשאר איתך ויהיה לנו נעים או שאנחנו נלך". שימו לב, אני לא מנסה לשלוט בו, אלא מנסה ללמד אותו שביכולתו לבחור את התוצאות.