הכניסה לעשירים בלבד? קניון הבוטיק הראשון בישראל ייפתח בחודש הבא בשכונת צמרת, סמוך למגדלי YOO ברחוב ההלכה פינת דרך נמיר בתל אביב. מחירי השכירות במקום מהגבוהים בארץ (בין 80 ל-120 דולר למ"ר), והחנויות פונות לאניני טעם.
האם מיקומו של הקניון בלב שכונת היוקרה פונה לעשירי האיזור בלבד, כדי שלא יצטרכו כמעט לצאת ממגדלי היוקרה ולהתחכך בפשוטי העם בקניונים עממיים יותר?
רונן אשכנזי, מנכ"ל גזית גלוב ישראל, מבהיר: "הקניון הזה לא בא להתחרות לא ברמת אביב ולא בעזריאלי. זהו מרכז אישי של אותן 5,000 משפחות. אנחנו מנסים לייצר לתושבים שגרים כאן באיזור או עובדים כאן מקום שישרת אך ורק אותם".
האם בעלי החנויות בקניון מודעים לתדמית האליטיסטית שהוא משדר?
שאול בן אדרת, שף מסעדת סיזנס קיצ'ן, לא מתרגש: "תהיה תדמית בהתחלה של נורא פלצני, נורא גבוה כזה, אנשים נורא עשירים. אני לא חושב שהסוחרים כאן יכוונו את עצמם למשהו נורא נורא גבוה", הוא אומר. "בכל זאת, לא כולם בלונדינים עם עיניים כחולות וצריך לקבל את כל הקהלים".