אחד היתרונות של העידן התזזיתי הוא שאפשר ואולי אף רצוי לבצע כמה פעולות בו זמנית. אם בעבר רצינו לקרוא ספר אבל נאלצנו להתאפק עד שנגיע הביתה, היום אפשר לעשות זאת בבית הקפה שכבר נמצא בחנות. השידוך בין נשנוש ועלעול לא חדש, אבל לאחרונה הוא תופס תאוצה. חלוצי הטרנד היו "תולעת ספרים" במשכנה הישן ברחוב בזל בתל אביב ו"תמול שלשום" הירושלמי. לאחרונה נפתחו בקול תרועה רמה "קפה פורת" בחנות הספרים הוותיקה ברמת גן וגם סניף חדש ל"תולעת ספרים" ברחוב מאז"ה בתל אביב. במקביל, נסגר קפה "הנסיך הקטן" ששכן בסמטה פלונית בעיר והיווה במשך שנים ארוכות בית לקוראים ובליינים נאמנים. לזכרו ולכבודם של האחרים, קבלו כמה מהמקומות שמשלבים בין שתי האהבות.
הסניף החדש של "תולעת ספרים" ממוקם באחד הבניינים היפים בתל-אביב - בניין התאומים. הוא נותן במה מיוחדת לספרי קולנוע ותיאטרון. כאן אפשר להימלט לכמה רגעים מהמציאות העירונית המיוזעת ולהיכנס לאווירת הגות ומחשבה לצד קפה ועוגה. הסניף הקודם, ששוכן ברחוב כיכר רבין מספר 9, עדיין פעיל.
כתובת: מזא"ה 7, תל אביב יפו
טלפון: 03-5357038
ותיקי רמת גן בוודאי זוכרים את חנות הספרים הקטנה שעם השנים התרחבה לכדי אימפריית כותרים. לאחרונה החליטו בני משפחת פורת לצרף לחנות בית קפה ולאפשר לקוראים המסורים לשלב בין שתי האהבות שלהם. בתפריט: כריכים, סלטים וכמובן, קפה.
כתובת: ביאליק 38, רמת גן
טלפון: 03-6723731
מה שהתחיל כחנות לספרים משומשים הפך לאחרונה למעין מרכז תרבותי. בעשן הזמן, שהקדים את זמנו בנגב, אפשר לקרוא ולשתות קפה במשך היום ובשעות הלילה לראות הופעות מוסיקה והרצאות לצד אלכוהול מוזל.
כתובת: רינגלבלום 19, באר שבע
טלפון: 077-7644218
למוסד הירושלמי הזה בשכונת נחלת שבעה יש חיי מדף ארוכים. מי שמבקש לשבוע ובו זמנית להשכיל מוזמן לבוא לכאן לערבי הקראה של סופרים ומשוררים, לקיים שיח תרבותי ער עם שותפיו לשולחן או פשוט לצלול למעמקי ספר מרתק.
כתובת: יואל משה סלומון 5, ירושלים
טלפון: 02-6232758

תמול שלשום (צילום: אלכס קולומויסקי)
שילוב משמח בין ספרים משומשים, בעיקר באנגלית, ובית קפה נעים ונינוח באווירה ירושלמית בלתי מחייבת. אם אתם מתעניינים במדע בדיוני או בספרי אימה, סיכוי טוב שתמצאו פה את מבוקשכם.
כתובת: יעבץ 2, ירושלים
טלפון: 02-6248237
על מדפי בית הקפה היפואי חיים בדו קיום מעורר השראה כותרים בעברית, אנגלית וערבית. אפשר לשקוע פה בשיחות סלון, לפגוש אנשי רוח או ללמוד ערבית ובו זמנית לנשנש מג'דרה ועוגיות מנדלברויט.
כתובת: יהודה מרגוזה 33, יפו
טלפון: 03-6815746

יאפא (צילום: תהל בלומנפלד)
סניף קפה קפה בקומת הכניסה מזמין את הקוראים להיכנס שבעים ושתויים לבניין בן ארבע קומות שכולו סטימצקי. לצד ספרים, דיסקים, מזכרות ומוצרי חשמל תמצאו שם תערוכות מתחלפות ומוזיאון קטן שעוסק במורשת הרצל
כתובת: יצחק קריב, מתחם ממילא, ירושלים
טלפון: 02-6257268
אם כבר קראתם את כל מה שרציתם, תוכלו לתרום את הספרים המשומשים שלכם לחברה במסגרת פרויקט "סיפור חוזר". הרעיון מאחורי פרויקט המיחזור הוא למסור ספרים ישנים ולקנות אחרים תמורת סכום סמלי. בפרויקט מועסקים אנשים בעלי מוגבלויות ומשתתפים בו מסעדות ובתי קפה רבים ברחבי הארץ. רשימת בתי הקפה המשתתפים בפרויקט.