ראש הממשלה הוסיף ואמר בנושא זה: "תיקח פחות מסים, תרוויח יותר ויהיה לך יותר כסף לחינוך, לביטחון, לכל מה שצריך". נתניהו אמר בפתח דבריו כי "אין דרך להשיג את המימון לצרכים החברתיים ולאומיים בלי צמיחה".
לדבריו, "כדי שנמשיך להתחרות לצמוח ולהשתפר חייבים לשמור על 5 כללי יסוד, שמדינות רבות שכחו. הגבלת הוצאה: אל תוציא יותר ממה שאתה מרוויח. לא להוציא יותר ממה שמרוויחים. זה כלל קריטי שאנחנו לא יכולים לברוח ממנו. אנחנו למדנו ב-2003 את הלקח שמדינות רבות לומדות רק עכשיו.
"אנחנו במשך שנים שלמות הגדלנו את ההוצאה הציבורית בשיעור נמוך יותר משיעור גידול האוכלוסייה, כלומר, ההוצאה שלנו לנפש ירדה במשך שלוש שנים שלמות, וזה הגן עלינו ממה שקורה עכשיו למדינות רבות באירופה".
ראש הממשלה הוסיף ואמר כי יש להשקיע בחינוך. "מרצים ישראלים חוזרים מחו"ל הודות להשקעה שלנו בהשכלה גבוהה, ואנחנו מתחילים לראות כבר פרות של הגדלת ההשקעה בחינוך", אמר. "אני, אגב, אבקש להכניס את לימודי הכלכלה כבר בבתי הספר היסודיים. שילדים יבינו מגיל אפס שכלכלה זה לא משחק סכום אפס, זה לא עניין של חלוקה.
"הכלל הרביעי: תשתית ראויה, כולל, כמובן מים, ואנחנו נביא להרחבה משמעותית של מתקני ההתפלה שלנו. צריך לסלול כבישים מהירים לגליל, רכבת לאילת שתחבר את הים התיכון עם ים סוף ואת השווקים של אסיה ועם השווקים האירופיים. גם הפלסטינים יוכלו להתחבר לכבישים ולרכבות שלנו ולמכור מאזורי התעשייה שלהם.
"הכלל החמישי: צמצום הבירוקרטיה. אני קורא לידידי עופר עיני ולכנסת לתת יד להשלים את הרפורמה בתכנון ובבנייה".