ברוך הבא. נשיאה של אינטר האיטלקית, מאסימו מוראטי, הודיע הערב (ו') על מינויו הרשמי של לאונרדו למאמנה הבא של אלופת איטליה ומחזיקת גביע האלופות.
הברזילאי, שחוזהו ייכנס לתוקף ב-29 בדצמבר ויסתיים בחודש יוני 2012, יחליף בתפקיד את רפא בניטס. הספרדי שהגיע בקיץ האחרון לנראזורי במקומו של ז'וזה מוריניו, זכה אמנם בתחילת השבוע עם הקבוצה באליפות העולם למועדונים, אך סיים את דרכו לאחר חצי שנה בלבד.

לאונרדו מזוהה דווקא יותר עם היריבה העירונית המרה של אינטר, מילאן, בה העביר את שנותיו המשמעותיות בקריירה, וגם את עונתו הראשונה כמאמן. עונה
שהסתיימה בחוסר הצלחה ובטונים צורמים עם הנשיא, סילביו ברלוסקני.
מלבד מפגש שמינית גמר ליגת האלופות מול באיירן מינכן (שחזור הגמר מהעונה שעברה), מצפה ללאונרדו משימה לא פשוטה - לשקם את אינטר בסרייה א, שם היא ממוקמת במקום השביעי בלבד עם 23 נק' ב-15 משחקים.