החבר הטלפוני הבא שלכם: פייסבוק

הלוואי והיתה דרך לסנן שיחות טלפון כך שנקבל שיחות רק מחברים שלנו - בעוד טעויות במספר, בקשות תרומה ואחרים יועברו למייל או לתא הקולי. יתכן שהפיתרון יבוא מפייסבוק, ומכלי שדומה לשירות Messages שלה

גל מור, חורים ברשת פורסם: 09.01.11, 11:14

הטלפון הולך ומתיישן במהירות. רוב השיחות שקיבלתי באו בזמן הלא נכון. למעשה, כל השיחות (שאינן מחברים) סבלו דיחוי: טעות במספר, סוכן ביטוח, מישהו שניסה לעניין אותי בקמפיין שיווקי חדש, בעל הבית. הלוואי שהייתה דרך לתעדף שיחות כך שנאפשר רק לאנשים מוכרים להתקשר אלינו בשעות מסוימות ואת האחרים להפנות אוטומטית למייל, סמס וכו’.

 

בואו להגיב בעמוד הפייסבוק של ynet

 

שיחות טלפון הן רעות גם מבחינה נוספת: הן כלי תקשורת קולט, אך לא אוסף. דיוויד אלן דיבר על "דליי איסוף" (Collection Buckets), כלים המאפשרים לנו לתעד את הפנייה הנכנסת ולטפל בה בהתאם. את הדליים שלנו נעדיף לשפוך למשפך – תיבת הדואר הנכנס, למשל, ונעדיף שכל הפניות יתנקזו למקום אחד שיחסוך את הצורך לבדוק כמה ערוצים כדי לגלות מי חיפש אותנו.

 

אני עסוק, נסו במייל

שירותי מסרים מאוחדים זמינים בארגונים ועבור עסקים קטנים, אך הם לא עונים על הצורך בסינון שיחות אוטומטי. רבים ממכרי נאלצו להסתגל למציאות המשתנה והם לא עונים לשיחות מ"חסום", לא חוזרים להודעות שהושארו בתא הקולי (או ביטלו אותו לחלוטין), לא עונים לשיחות ברוב שעות היום ומפנים את המתקשרים להשאיר הודעה בסמס.

צילום: Index Open
סלולר סלולרי טלפון נייד (צילום: Index Open)

 

ממילא רוב שיחות הטלפון הן בין אנשים מזוהים. דווקא בעידן של רשתות חברתיות, הצורך לדעת ולרשום מספרי טלפון הופך למסורבל מחד (מי זוכר מספרי טלפון? וכמה פעמים נאבד מספרים במעבר ממכשיר למכשיר?) ומנגד היכולת של כל אדם לאתר את מספר הטלפון שלכם ולהתקשר אליכם כשנוח לו ולא בהכרח נוח להם היא מטרידה. על רקע זה צצים שירותים כמו Dialmyname, המציעים חיוג שמי, אם כי גם הם לא מושלמים.

 

אז מה אפשר לעשות? איך ניתן לוודא שנוכל להמשיך להיות זמינים לאנשים החשובים והיקרים לנו ויחד עם זאת, להפנות מתקשרים פחות חשובים ל"דליי האיסוף"? אם היה שירות שמאפשר לנו, למשל, לקבוע כי כל שיחה לא מזוהה תופנה לאימייל.

 

Google Voice למשל, מבטיח מהפכה גדולה בדרך שבה משתמשים בטלפון. הוא יאפשר סינון שיחות חכם, שליטה באיזה טלפון מצלצל ומתי וכן יכולות תקצור אוטומטי של הודעות קוליות, חסימת מתקשרים לא רצויים ואף הקלטת ושמירת שיחות.

 

 

הלו, זה פייסבוק?

צילום: הבית הלבן
ברק אובמה בשיחת טלפון עם ביבי (צילום: הבית הלבן)

אך יש חברה שיש לה גישה טובה יותר לגרף החברתי שלנו - פייסבוק. בנובמבר 2010, השיקה פייסבוק את Messages, שירות תקשורת המיועד להודעות מחברים שלכם בפייסבוק או מהחברים שלהם. באמצעות הגדרות הפרטיות אפשר לקבוע בדיוק מי רשאי לשלוח לכם מייל. "הבעיה העיקרית עם אימייל או מספר טלפון הוא חוסר השליטה של המשתמש – ברגע שמסרתם את הכתובת שלכם, אין לכם שליטה על האנשים שיכולים לשלוח לכם הודעות", אמר בעת ההכרזה מארק זאקרברג, מנכ"ל פייסבוק.

 

אם Messages יצליח, אין מניעה מצד פייסבוק ליישם הגיון דומה על שיחות טלפון. באמצעות המידע המקיף שאוגרת פייסבוק אודותינו, היא תוכל לאפשר לנו לתעדף שיחות על פי רשימות חברים, בעלי מקצועות (ביי ביי לשיחות ממשווקים), ממדינות שונות ועל פי שעות.

 

נוכל להגדיר שאנשים מסוימים לא יוכלו להשיג אותנו בשעות מסוימות ולקבוע "טווחי זמן שקטים" ללא הפרעות מיותרות, מבלי לחשוש שנאבד שיחות חשובות. האפליקציה של פייסבוק לאייפון מאפשר כבר היום ליזום שיחות טלפון לחברים שהזינו את מספר הטלפון שלהם בשירות.

 

 

בעתיד, אם וכאשר תשיק פייסבוק אפליקציית טלפון, היא תוכל לאפשר לנו ליישם הגדרות פרטיות כאלה. במקביל, טכנולוגיות כמו Google Voice, Viber ואחרות, הופכות את הסמרטפון למכשיר אידיאלי לשיחות חינם. בעתיד אפשר לתאר שירותי ערך מוסף כמו כלים חכמים ש"יקשיבו" לשיחה ויציעו תרגום אוטומטי, קביעת פגישות, "ייצוא" קטע מהשיחה כסטטוס בפייסבוק או עדכון בטוויטר ואחרים.

 

מה דעתכם? רוצים לקבל שלל שירותים מקוונים, סינון ותרגום תמורת סיכון המידע הפרטי שלכם (גוגל ופייסבוק מאזינות)? ספרו לנו בטוקבקים

 

חורים ברשת הוא בלוג בנושא טרנדים ומדיה חברתית