בין לבין

נעמי לשם מתעניינת בשלבי ביניים: בין נעורים לבגרות, בין אזרחות לצבאיות, בין ערות לשינה. פרטים מצולמים בגלריה אנדריאה מייזלין

מיכל דניאל פורסם: 16.01.11, 00:39

הצלמת נעמי לשם נחתה בעיר ביום שני השבוע, כדי להשתתף בפתיחת תערוכת יחיד שלה הנפתחת ב-13 בינואר בגלריה אנדריאה מייזלין והיא תרוץ עד 19 בפברואר. עבור לשם, זוכת פרס קונסטנטין של המחלקה לצילום של מוזיאון תל-אביב, תערוכת היחיד שלה בניו-יורק היא אירוע מרגש. בתערוכה, הנושאת את השם Between Zones, מציגה לשם שני פרויקטים שלה. באחד, Runway, היא מציגה צילומים של נשים צעירות על תשעה מסלולי המראה במחנות צבאיים שונים בישראל. בשני, Sleepers, היא חושפת 32 פורטרטים של צעירים השקועים בשינה עמוקה, אותם צילמה במשך ארבע שנים בחמש מדינות שונות. בפרויקט הראשון, מספרת לשם, היא בחרה לעסוק בנעורים הישראלים דרך עיניהן של נערות צעירות רגע לפני הגיוס לצבא. לשם רצתה לחשוף את הפער בין המציאות של מסלולי ההמראה, מהם ממריאים מטוסי קרב, לבין הנערות הצעירות הישראליות שדורכות על המסלולים הללו. כאמא לבנות בגילאים האלה, הנושא משך אותה.

 

דריו, שוויץ, 2009 (צילום: באדיבות גלריה אנדרה מייזין)

 

 

לשם: "את הפרויקט צילמתי בשנת 2007 במשך כמה חודשים ולא היה קל להוציא אישורים לצילומים. הבנות שצילמתי הולכות באזרחות על מסלול המראה, שעליו סימנים צמיגים קשים, כשהרכות הבוסרית שלהן בולטת על רקע המציאות. כמעט על כל מסלול צילמתי נערה אחת, כשרק על אחד צילמתי שתים, את הבנות שלי”.

 

מה את יכולה לספר על Sleepers?

"זה פרויקט שבו צילמתי 20-15 צעירים בגיל ההתבגרות כשהם ישנים”.

 

איך עשית את זה?

”הכנתי את כל הציוד מראש ונתתי להם זמן להירדם. זה סוג של פורטרטורה שבו הם נראים הכי טהורים. גם כאן יש קטע של מעבר, מעבר לשינה, שזה משהו בין חיים למוות, מעבר של נערים לגברים. הנושא של שלבי ביניים מעסיק אותי”.

 

ואיך התחברת לגלריה של אנדריאה מייזלין?

”דרכינו הצטלבו לפני כמה שנים כשהצגתי אצלה בתערוכה קבוצתית. העבודה הוצגה במוזיאון תל אביב ואנדריאה הציעה שאציג אצלה בגלריה. אני מאוד שמחה להציג בניו-יורק”.