ימית ויראג, אמא לתינוקת בת שנה שבתה הייתה בגן סיפרה ל-ynet כי "התקשרו אלי מהגן בהיסטריה ואמרו לי 'תגיעי מהר, הדוד התפוצץ וכל הגן מלא מים', חשבתי שאני הולכת להתעלף. נסעתי מהר לגן, וכשהגעתי ראיתי חלק מהתינוקות מבוהלים ורטובים".
היא לא היתה היחידה שהגיעה לגן. "היו עוד הורים היסטריים שהגיעו למקום", סיפרה, "אמרו לנו לקחת את הילדים. זה היה ממש נס, כי אם הילדים היו משחקים במרכז הגן, מה שקורה בדרך כלל, החלק הזה של התקרה היה יכול לפגוע בהם".
יעקב, בעלה של ימית, אמר כי "הגננת התריעה על כך בעבר ועד כמה שידוע לי גם מהנדס המועצה הזהיר שלא מניחים דוד שמש על מבנה כזה שהגג שלו עשוי מתקרת גבס. זה היה נס אבל מישהו פה צריך להפיק את כל הלקחים מהאירוע הזה".
ההורים כבר הספיקו לקחת את ילדיהם מהגן והמקום נסגר על-ידי מהנדס המועצה. למקום גם הגיעו נציגים של מועצת חוף אשקלון. במועצה אומרים כי כל המבנים באתר הקראווילות, מבנים שעשויים מעץ ומגבס, והמצב של האתר ידוע לכל הגורמים. עם זאת כעת בודקים את המבנה כדי לבדוק אם היתה רשלנות בהתקנת הדוד.