זה היה ביום שישי, גשם זלעפות ירד בחוץ, הבטן קרקרה למשהו מתוק ושנינו הסתובבו כמו אריות בתוך כלוב - הוא נורא רצה לצאת החוצה, לנסוע לחפש משהו מתוק. אני העדפתי להישאר בפיג'מת הפלנל, מתחת לשמיכה בסלון, מול איזה סדרה מטופשת. בסופו של דבר, הכמיהה למתוק ניצחה, קמתי מהספה וניגשתי למטבח, רק כדי לגלות שאין כלום, אבל ממש כלום בבית, אפילו לא פירור עוגייה או טבלת שוקולד מריר לרפואה.
מה עושים? מתחילים לחפש בארונות ומוציאים את כל מה שיש. לשמחתי, במקרר הצלחתי למצוא 3 ביצים, קמח, חמאה וסוכר חום (כי הלבן נגמר). בארון, בין כל שקיות הפסטה, גיליתי אוצר- קופסת שוקולד חרובים למריחה, מהזמנים שהרגשנו צורך להיות בריאים יותר. תאריך התפוגה אישר לי שזה הזמן להשתמש בחומר הגלם הזה, שאין בו שוקולד אבל יש לו ניחוח שמזכיר את הקרם המתוק הזה. ככה נולדו בראוניז ממרח חרובים שסיפקו את תאוותינו למתוק ביום שישי אחד בשעות הערב המאוחרות. בשבת כבר היינו צריכים לצאת מהבית כי באמת כבר לא היה מה לאכול.
המרכיבים נועדו לתבנית בגודל 20X20 ס"מ, אם אתם רוצים להשתמש בתבנית גדולה יותר, הכפילו את הכמויות משום שהבראוניז יוצאים נמוכים
המרכיבים:
100 גרם חמאה
3 ביצים
1/2 כוס סוכר חום (אם משתמשים בסוכר לבן, שימו כ-1/3 כוס סוכר, לא יותר)
250 גרם (1/2 קופסה) ממרח חרובים
1/2 כוס קמח רגיל
1 שקית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח

(צילום: shutterstock)
אופן ההכנה:
הצטרפו לפייסבוק של ynet וקבלו עדכונים חמים וסרטונים בלעדיים