מוצר אחד מחירים שונים

הקפה המגורען של טסטר-צ'ויס נמכר ביוניברס קלאב בשני מחירים שונים. היקר מהשניים מיובא על ידי אסם, והזול דרך יבוא מקביל; באסם לא מרוצים, אבל בולעים את הצפרדע

אילנה ברש עודכן: 04.01.01, 14:14

הייתכן ששני מוצרים זהים לחלוטין יימכרו במחירים שונים באותו מקום ובאותו זמן? מפתיע אבל אפשרי.

הקפה המגורען טסטר-צ'ויס מיוצר על-ידי נסטלה העולמית ומיובא לארץ על ידי חברת אסם, המייבאת את כל מוצרי נסטלה. הקפה נמכר בחנויות במשקל של 200 גרם בטווח מחירים גדול - 34-42 שקל.

ואולם, בסניף היוניברס קלאב של רשת שופרסל, באזור התעשייה פולג בנתניה, הגדילו עוד יותר לעשות ומוכרים את אותה צנצנת קפה בשני מחירים שונים.

על אותו מדף בסניף מונחות זו לצד זו שתי צנצנות של טסטר-צ'ויס. האחת ביבוא של אסם – במחיר 34.90 שקל והשנייה יבוא של חברת אלסקה ממושב גנות - במחיר 31.90 שקל.

פנינו ליוסף עטר, הבעלים של חברת אלסקה, שמסר כי הביא בעבר משלוח של טסטר-צ'ויס לארץ ומכר אותו ליוניברס. יותר לא היה מוכן להוסיף.

מיוניברס נמסר, כי החברה אכן רכשה קפה טסטר-צ'ויס מספק מקביל לאסם, וזאת מכיוון שהוצע לה במחיר נמוך יותר. ברשת מציינים, כי בהתאם למדיניותה, כשביכולתה לקנות מוצרים זהים דרך יבוא מקביל זול יותר, קונים בזול. "הרשת תמשיך במדיניות זו גם בעתיד", אומרים ביוניברס.

באסם הופתעו לשמוע על יבוא מקביל של קפה טסטר-צ'ויס, לה יש זיכיון עליו בארץ. כן הופתעו לשמוע שהוא נמכר בצמוד למוצר אותו היא מייבאת. מאסם נמסר כי החברה אינה רואה ביבוא המקביל מתחרה, ואינה מתערבת בשיקולי התמחור של רשתות השיווק.

כאשר מדובר על שני גופים חזקים כל כך: מהצד האחד אסם ומהצד השני שופרסל, יש להניח שאף אחת לא תוכל להחרים את השנייה, ואסם תצטרך לבלוע את 'הצפרדע' ולמשיך למכור ליוניברס.

לעומת זאת, היבואן אלסקה, יש להניח, לא קנה את הקפה מיד ראשונה, אלא דרך מתווך מיד שנייה או שלישית. הדבר עלול להקשות עליו להמשיך ולספק סחורה בצורה מסודרת.

אם השחקן ממול היה קטן או חלש יותר, אסם היתה יכולה לעשות שרירים.

מי חשב שרק במלחמה יש מאזן אימה?!

 

 
פורסם לראשונה