עוד לילה ב-NBA. בזמן שהליגה מנסה עדיין להירגע מהטריידים הרבים ששינו את פניה, יש דבר אחד שלא משתנה: היכולת של סקרמנטו. תוסיפו לזה עוד הפסד של דרון וויליאמס בניו ג'רזי, ניצחון נוסף של שיקגו ואפילו גם של דטרויט, וקיבלתם לילה טיפוסי. פחות או יותר.
יסלח לנו עומרי כספי, אבל הסיבה לכך שה-'פדקס פורום' בממפיס היה מלא הלילה ב-16,028 אנשים, היא לא הופעתו של הישראלי בחמישייה של הקינגס, אלא דווקא חזרתו של שיין באטייה העירה.

הפורוורד בן ה-32, שעבר בטרייד מיוסטון בסוף השבוע, חזר למקום בו החל את קריירת ה-NBA, ורשם שתי נקודות בלבד ב-25 דק', אבל העלה את רף ההתלהבות אצל הדובים. ריצת 17:33 של ממפיס ברבע השלישי סגרה את הסיפור.
כספי פתח בחמישייה, רשם שש נקודות ב-36 דקות והוריד שמונה ריבאונדים, אבל בהיעדרו של טייריק אוואנס הפצוע, וכשבנו אודריך היה כמעוט האופציה ההתקפית היחידה (24 נק'), אפשר להבין מאיפה הגיע ההפסד השני ברציפות של סקרמנטו.
סיפור מעניין נוסף היה דווקא הסנטר האיראני של ממפיס, חאמד חאדאדי, שנהנה מעזיבתו של האשים ת'אביט והפך לאק פקטור של המשחק, כשרשם לראשונה בקריירה דאבל-דאבל של עשר נקודות ועשרה ריבאונדים.
מיד לאחר ההפסד לדנבר בליל חמישי האחרון, סיפר קווין גארנט כי הטרייד שהעביר את קנדריק פרקינס לאוקלהומה, היה ממש "כמו לאבד בן משפחה". מעניין מה יש לו לומר עכשיו על 'בני המשפחה' החדשים שלו.

ננאד קרסטיץ' וג'ף גרין ערכו הופעת בכורה במדים הירוקים של הסלטיקס, וניפקו מספרים נאים למדי. קרסטיץ', שגם פתח בחמישייה, סיים את הערב עם תשע נק' ושישה כדורים חוזרים, כשגרין עלה מהספסל, שותף למשך 18 דק' וניפק שבע נק'.
אבל לא שכחנו שבוסטון היא עדיין הטריו המפורסם: פול פירס (24), ריי אלן (22) וגארנט (16 ו-11 ריב'), הובילו ל-21:34 ברבע השלישי סגר את הסיפור. רונדו הוסיף 11 אס' ושתי נק' בלבד. אצל הקליפרס היה זה דווקא רנדי פוי שהציג את משחק חייו עם 32, אבל גם 21 ו-11 ריב' של בלייק גריפין, לא מנעו הפסד רביעי ברציפות.
בטוניסיה זה החל, במצרים זה הצליח ובלוב זה תכף קורה. בדטרויט ההפיכה כנראה כבר לא תתבצע. יומיים לאחר המחאה לכאורה של שבעה משחקני הפיסטונס שלא הגיעו לאימון הקבוצה, המאמן ג'ון קוסטר הצליח להשתלט על העניינים עם ניצחון על יוטה החלשה.

רודני סטאקי, אחד מאותם שבעה שסופסלו בהפסד לפילדלפיה, להט עם 28 נק', גרג מונרו הוסיף 12 נק' ו-16 ריב', ודטרויט רשמה ניצחון ראשון מזה 11 שנה, מבלי שאחד מהשלושה - בן וואלאס, טיישון פרינס וריצ'ארד המילטון, נוטלים חלק במשחק. פול מילסאפ הצטיין עם 23 בשורות הג'אז.
דרון וויליאמס ניפק משחק מוצלח נוסף בקבוצתו החדשה עם 15 ו-17 אס', אבל הוא יבין מהר מאוד איך זה להגיע לקבוצה מפסידה. קווין מרטין הוביל את קלעי
הרוקטס עם 30 עם 15-9 מהשדה, כשצ'ייס בודינגר מסיים ערב ענק עם 27 נק'. לואיס סקולה הוסיף 23, ניצחון רביעי ברצף ליוסטון.
וושינגטון וויזארדס - דאלאס מאבריקס 105:99 (25 נק' לג'ייסון טרי, 23 ו-13 ריב' לטייסון צ'נדלר)
מילווקי באקס - שיקגו בולס 83:75 (19 נק' לקרלוס בוזר)