נניח, לצורך הסיפור, שבן זוגי רוצה כבר מספר ימים לקחת אותי לשעה שקטה בבית קפה, אתם יודעים, לדבר על החיים שלנו, אלה שמתנהלים בזמן שאנחנו עסוקים בלשרוד. הבעיה היא שחיפשתי ואין קופון "דייט עם הבעל ב-50% הנחה" באוסף הדפים המודפסים שאני נושאת איתי בתיק, ובהיעדר האסמכתא הדרושה, אני ממש לא משוכנעת שיש לי זמן לפגישה הזו. לפני הכל, אני פשוט חייבת להספיק ולנצל את הקופון לפדיקור, שרכשתי ביום הכי גשום בשנה, ושתוקפו יפוג בסמיכות מטרידה להתאיידותו של הקופון לשטיפת הרכב שילך בדרך כל קופון מעט לפני חברו שנועד לקנות לי עסקית נגישה במסעדת שף יקרה.
אני לא לבד. בשבוע שעבר קרסה אל תוך שפופרת הקווי שלי (כן, לפעמים אני עדיין מדברת בטלפון עם חוט מסתלסל) חברתי ש'. אמא לשלושה ילדים, אשת קריירה נמרצת ודעתנית, נשואה באושר ובעלת מוח אנליטי שהכריזה: "אני חייבת להפסיק עם זה". היא לא התכוונה להתמכרות לשעות העבודה הארוכות מדי, גם לא לחיבתה הגלויה למזון עילי. "אני לא עומדת בקצב של הקופונים", הודתה. "אני קונה וקונה וקונה והם מצהיבים בתוך התיק. אני שוכחת מקיומם וגם את אלה שאני זוכרת, אין לי מושג מתי אצליח לממש. הנה, כבר הפסדתי פדיקור, פן על הדרך וקניות בסופר ב-200 שקלים תמורת קופון עליו שילמתי 100 שקלים. את הקניות בסופר אני הרי אעשה ממילא, פדיקור לכבוד הסנדלים החדשים אני חייבת - כך שיוצא שהפסדתי מראש כמה מאות שקלים.
נראה שלא רק חברתי ש' מתקשה לעקוב אחר תאריכי התפוגה של הקופונים שנרכשו בהינף מקלדת. עובדה. בימים אלה מושקת אפליקציה חדשנית שתתריע בפנינו על קופונים שקנינו באתרי הדילים השונים ושתוקפם עומד לפוג הרבה לפני מועד התפוגה של הקוטג' ששוכב עכשיו במקרר שלכם.
מיד כשסיימתי לקרוא את הידיעה בעיתון מיהרתי להתקשר ל-ש': "מצאתי את פתרון הקסם עבורך". אבל ש' אמרה שבעלה ניתק לה את העכבר והכניס אותה לגמילה מקופונים.
האמת? זה לא יעזור לו לאורך זמן. היום קראתי שחברי, יועץ השיווק דני סער, מדווח בבלוג שלו כי בימים אלה מושק שירות קופונים מבוססי מקום, שנועד לטלפונים חכמים. סמארט-קופונים שתוקפים את מסך המגע שלכם ממש ברגע בו אתם עוברים מול שיפודי חיים השמן בקניון, בין פגישת צהריים לחטיפת הילד מהגן, מתים מרעב ולא יכולים להגיד לא ללאפה ב-13 שקלים במקום ב-30.
אז מה יהיה הסוף? קופון למצבה שתוקפו יפוג 30 יום לאחר שתלכו לעולמכם? ומתי תקום חברת הסטארט-אפ שתפתח קופונים שיקנו לנו חוויות ולא רכוש? שיעשירו אותנו בהתנסויות שתוקפן לא יפוג לעולם?
בעצם, מי צריך חברות סטארט-אפ תאבות מזומנים. אפשר להכין לבד בבית את ספר הקופונים המשפחתי, ולתלוש ממנו את החוויה המתאימה: אז מה דעתכם על קופון לבילוי עם הילדים בשפת הים? קופון להכנה משותפת של עוגת שוקולד מלכלכת? או קופון לשיחת אופי רצינית עם המתבגרים (בה נסביר שאמא לא באמת מכורה לשופינג, היא סתם מתלהבת מהיכולות הדיגיטליות החדשות שלה).
את הקופונים האלה לא נוריד משום אתר מפוקסל ולא נקמט בתוך הארנק, נממש אותם כאן ועכשיו, לפני שנגלה שחותמת פג תוקף הוטבעה על ימי התום של הדור הבא.
הכותבת היא מחברת סדרת ספרי המתנה בהוצאת ידיעות ספרים. ספרה החדש, "סוד המזל", ראה אור בימים אלה. לעמוד הפייסבוק של ענת לחצו כאן