בשעה שישראלים ויהודים בכל רחבי העולם הסבו לשולחן הסדר שלשום, ציין אחד מהם - האזרח מספר 1 לשעבר של מדינת ישראל - את חג החירות האחרון שלו כבן חורין לשבע השנים הקרובות. הנשיא לשעבר, משה קצב, קיים את ליל הסדר האחרון שלו לפני כניסתו לכלא בעקבות עבירות המין שבהן הורשע.
ערב החג ניסה הנשיא לשעבר קצב לשדר "עסקים כרגיל". הוא לבש חליפה מהודרת ויצא עם בניו ונכדיו לבית הכנסת בקריית-מלאכי, עיר מגוריו, שבו הם רגילים להתפלל. כמדי שנה בעשור האחרון, משפחתו גם שכרה אולם בסמוך לבית הכנסת, ושם ערכה בהרכב מלא את ליל הסדר, כשבראש השולחן יושב הנשיא לשעבר. סביבו התקבצו האחים, הנכדים, הכלות, החתנים והנינים לבית קצב.

"אפשר להשתגע מהאמונה שבה הוא חי, ושלפיה הוא לא ייכנס לכלא בעוד פחות מחודש", סיפר ל-ynet אחד ממקורביו של משה קצב, "אבל קשה שלא להתחזק ממנו, כי הוא מאמין בכך אמונה שלמה". בבית הכנסת קידם קצב את כל מי שנקרה בדרכו בברכת 'חג שמח', ובאי בית הכנסת סיפרו כי הוא היה מחויך ונראה טוב. לדבריהם, ניכר היה שאינו מתרגש מהכניסה הממשמשת ובאה לכלא.
"גם אם קרביו מתהפכים ומעיו מתפוצצים, אי אפשר לראות את זה עליו", סיפר אחד מהם. "הוא מאמין שנעשה לו עוול,
ושהצדק איתו, ואיש לא יכול להזיז אותו משם". מקורביו סיפרו כי האחדות והלכידות שמפגינה משפחת קצב סביב הנשיא לשעבר מעוררת התפעלות: "הם מחזקים אותו, הם לידו כל הזמן, ונראה שהם נסחפים באמונה שלו".
מקורב למשפחה סיפר כי כיום מונה חוג המשפחה הקרובה כ-100 איש, ואף בית של בני המשפחה אינו יכול להכיל את כולם בארוחות החג. בני המשפחה המלוכדת מקפידים מאוד בכבודה של האם, גוהר, שעברה כבר את גיל הגבורות. בעבר נהגה לקיים את הסדר בביתה והיתה מנצחת על הבישולים ביד רמה. כיום בנותיה וכלותיה, בהן גילה קצב, הן המבשלות. הן מתקינות אוכל פרסי אותנטי לכבוד החג.