לפי החשד, האיש נהג להתארח אצל חברתו לעיתים קרובות, ומדי פעם גם נכדתה בת ה-10 של האשה לנה אצלה. במהלך שהותה נהג החשוד, מורה במקצועו, לקרוא לילדה סיפורים לפני השינה, אלא שבמשטרה חושדים כי הוא ניצל זאת במספר הזדמנויות כדי לבצע בה מעשים מגונים, שכללו בין היתר נשיקות, ליטופים ונגיעות במקומות אינטימיים.
חקירת המשטרה נפתחה לאחר שהילדה סיפרה לאמהּ על המעשים, וזו הגישה תלונה במשטרה. במהלך החקירה העידה הילדה בפני חוקרת ילדים, וסיפרה לה מה עולל החבר של סבתהּ. בעקבות זאת, החליטו במשטרה לעצור את החשוד. הוא הודה בפני החוקרים שהקריא לילדה סיפורים, לבקשת הסבתא, אך הכחיש כי ביצע את המעשים המיוחסים לו.
אתמול הובא החשוד לבית משפט השלום בנתניה, שם ביקשה המשטרה להאריך את מעצרו בשלושה ימים. בדיון טען נציג המשטרה כי מאז שהוגשה התלונה, לפני כחודש, נאספו די ראיות ושלשום הוחלט לעצור את החשוד.
הסנגורית של החשוד טענה לעומת זאת כי על המשטרה היה לעצור את החשוד מיד, ולא חודש לאחר הגשת התלונה. היא ציינה כי לא מקובלת עליה טענת המשטרה שהיא פעלה לאתר את החשוד. הסנגורית, המייצגת את החשוד מטעם הסנגוריה הציבורית, ביקשה מבית המשפט לשחרר את מרשה.
השופטת אביבה טלמור קבעה כי קיימת מסוכנות מצד החשוד, ופעולות החקירה שהמשטרה מבקשת לעשות מחייבות להמשיך להחזיק אותו במעצר. כאמור, היא הורתה להאריך את מעצרו בשלושה ימים, מחשש לשיבוש הליכי חקירה.