הפעם האחרונה בה פניארול זכתה בגביע הליברטאדורס היתה אי שם ב-1987. חלפו להן 24 שנים והקבוצה מאורוגוואי עשתה לפנות בוקר (ו') צעד ענק לעבר הנפת הגביע היוקרתי ביותר בדרום אמריקה.
פניארול אמנם הפסידה 2:1 לוולס סארספילד מארגנטינה, אך עלתה לגמר בזכות שערי חוץ, שבוע אחרי שניצחה 0:1 את יריבתה במונטיבדאו. בקרב על התואר היא תפגוש את סנטוס הברזילאית, במפגש סופר פיקנטי.

למה פיקנטי? שתי הקבוצות נפגשו כבר בגמר הליברטאדורס, אי שם ב-1962. אז היה זה פלה שהוליך את הברזילאים לזכייה זכורה בגביע. הפעם תנסה פניארול לרשום מיני-נקמה, שוב במעמד הכי מחייב שיש.
מתיאס מייר כבש את השער היקר בדקה ה-34, אבל וולס היתה קרובה מאוד לכבוש שלושה שערים. לצערה, היא כבשה רק שניים. טוביו איזן בדקה ה-45 וסנטיאגו סילבה הפך כעבור 24 דקות. פרננדו אורטיס הארגנטיני הורחק (70).