בדיון שנערך אמש (ב') במליאת הכנסת בעניין הצעות אי-אמון בממשלה, התייחס סגן שר האוצר יצחק כהן לטענות בנוגע להתייקרות הצפויה במחירי הנסיעה באוטובוסים ולרפורמה בקווים: "לא ניתן לומר כי מחירי התחבורה הציבורית בגוש דן-עולים", אמר סגן השר, "מאחר ששיטת תמחור הנסיעה משתנה כליל, חלק מהתעריפים יעלו וחלקם ירדו".

"צריך להבטיח שדרוג אמיתי של המערכת" (צילום: עמית מגל)
במהלך הישיבה בוועדה, גם מתח חנין ביקורת על התייקרות מחירי הנסיעה, וזאת במסגרת הרפורמה מתוכננת בקווי האוטובוס בגוש-דן. כך למשל, מחיר נסיעה עירונית בסיסית בגוש-דן יעלה מ-6 שקל ל-6.40 שקל, ומחיר חופשי-חודשי מרחבי יתייקר ב-13%, ויעלה 227 שקל. מנגד, חלק מהנסיעות יוזלו, וכן יתאפשר מעבר בין קווים של חברות שונות במשך כ-90 דקות ללא תוספת תשלום.
בדברים שאמר אמש במליאת הכנסת, הסביר סגן שר האוצר כי "רכישת כרטיס בודד תאפשר נסיעה בכמה קווי אוטובוס במסגרת זמן של כשעה וחצי, וזאת בניגוד למצב היום. בסיכומו של דבר, היקף ההנאה מהשינוי עולה על מידת הפגיעה, ולראיה, השינוי יחייב את המדינה בהגדלת תקציבי הסובסידיה לתחבורה הציבורית בהיקף של עשרות מיליוני שקלים".
בדיון שנערך היום, ביקש יו"ר הוועדה, ח"כ משה גפני, להבין מדוע תלמידי ישיבות לא מקבלים הנחות זהות לאלה להם זכאים סטודנטים המשתמשים בתחבורה ציבורית. "מדוע מפלים לרעה דווקא את תלמידי הישיבות, האם יש להם רכב פרטי שאין לסטודנטים?", שאל את מנהל אגף התחבורה הציבורית במשרד התחבורה, יהודה אלבז.
לדברי גפני, האוצר התנגד בעבר להרחיב את מעגל ההנחות למשתמשים בתחבורה ציבורית, בטענה שהוספת סטודנטים לאמנות והנדסה לזכאים להנחה, תיאלץ אותו לתת הנחה דומה גם לתלמידי הישיבות. "אחרי שהוסיפו גם את לומדי האמנות וההנדסאות למקבלי ההנחות מאחורי גבי, שוב הפלו לרעה את תלמידי הישיבות", אמר.
אלבז הבטיח לבדוק ולהגיב על האפשרות להוסיף את תלמידי הישיבות לזכאי ההנחות בתחבורה הציבורית.