"זו מדליית הזהב השלישית שלי ביורובאסקט וכנראה גם האחרונה", הדהימה את הנוכחים. "אולי בגלל זה אני כל כך מאושרת, כי זה כנראה הסוף. אם לא יהיו הפתעות, לא אשחק באליפות אירופה נוספת". סטפאנובה גם נשאלה לגבי היורשת וענתה: "יש לנו עכשיו שחקנית צעירה ומוכשרת, אלנה דאנילוצ'קינה, היא המנהיגה הבאה שלנו".

נבחרת רוסיה חוגגת את התואר (AFP)
ואכן, דאנילוצ'קינה הוכתרה כ-MVP של אליפות אירופה בפולין על ידי עיתונאי הכדורסל. יחד איתה בחמישיית הטורניר נבחרו ניברי אילמאז (טורקיה), אווה ויטקובה (צ'כיה) סנדרה מנדיר (קרואטיה) וכמובן גם סטפאנובה, שרשמה בגמר 18 נקודות ו-12 ריבאונדים.
מהצד השני, בטורקיה לא ממש היו בהלם אחרי ההפסד, בטח לאור מסע הקסם המופלא שלהם באליפות והעלייה ההיסטורית לגמר הטורניר. "רוסיה היתה הנבחרת הטובה מכולן, הזהב מגיע לה", הודתה ניברי אילמאז, אקס נירוסופט כרמיאל למי ששכח. "ידענו שרק ריצה מהירה בתחילת המשחק תיתן לנו אפשרות לנצח, בפועל הדבר ההפוך קרה".

מריה סטפאנובה. דרך נפלאה לסיים את הקריירה הבינלאומית (EPA)
הדירוג הסופי: 1. רוסיה, 2. טורקיה, 3. צרפת, 4. צ'כיה, 5. קרואטיה, 6. מונטנגרו, 7. ליטא, 8. לטביה, 10-9. בלארוס וספרד, 12-11. בריטניה ופולין, 16-13. יוון, סלובקיה, גרמניה וישראל. להתראות בצרפת 2013.