מכתב האישום שהגישה פרקליטות מחוז חיפה לבית המשפט המחוזי בעיר עולה, כי איגור אברבוך, בן 40 מקריית ים, נהג להישאר במשרד לאחר שעות העבודה, ונעל אחריו את הדלת. "אז נטל הנאשם מארון המטבח במשרד תרסיס קוטל חרקים מסוג K-300 והתיז מתכולתו לתוך כוסות השתייה של עובדי המשרד ולתוך קרטון חלב ממנו נהגו העובדים לשתות".
בעקבות ההרעלה החלו העובדים לסבול מכאבי ראש ומ"מרירות בגרון", כפי שהוגדר באישום, ונשלחו לבדיקות רפואיות. עוד נטען כי אברבוך, שעבד במשרד 15 שנה, ביצע את המעשים במהלך מספר שבועות החל מחודש יוני האחרון.
בעקבות זאת הגישה הנהלת המשרד תלונה במשטרה, ובמקביל התקינו מנהלי המשרד מצלמת אבטחה שתיעדה את המעשים. כמו כן, הם העבירו למשטרה קרטון חלב ובו שרידי החומר הרעיל. קרטון זה הועבר לבדיקה במעבדות המשטרה.
במקביל להגשת כתב האישום, בסעיף של "שימוש ברעל מסוכן", הגישה התובעת, עו"ד מעין אורן-רימון, בקשה לעצור את הנאשם עד תום ההליכים. השופט רון שפירא קבע כי בידי התביעה תשתית ראייתית מוצקה לבסס את הבקשה.
עם זאת, ציין כי יש מקום לערוך תסקיר, ולשקול שחרור לחלופת מעצר. הוא האריך את מעצרו של המהנדס עד להחלטה אחרת. דיון בעניינו יתקיים בסוף החודש. בשיחה עם ynet לאחר הדיון, אמר סנגורו של אברבוך, עו"ד יעד נווה, כי "מרשו מכחיש שהיתה לו כוונה פלילית".