שלושה חברים מופיעים על במה אחת: העיתונאי, הסופר ומגיש הטלוויזיה יאיר לפיד משתף פעולה עם חבריו, המוזיקאי רמי קליינשטיין ועם תמיר הרפז, בערב של מונולוגים ושירים מהרפרטואר של שלושתם, הקרוי על שם הטור השבועי של לפיד ב"ידיעות אחרונות". המופע המשותף של השלושה ייערך ב-23 ביולי בבית יד לבנים באשדוד.

תמיר הרפז, יאיר לפיד ורמי קליינשטיין
במסגרת המופע יאיר לפיד פוצח במונולוגים פרי עטו, ובדומה לטור השבועי שהוא כותב, כל אחד מהם עוסק בנושאים אשר מלווים אותנו בחיי היום יום - גיל, זוגיות, דיאטה, צבא ומילואים, מוות, מערכות יחסים, הפער בין הדורות, חברות, ישראליות ועוד.
סוד הכתיבה של לפיד הוא בפשטות, באמת, באנושיות וביכולת שלו לגעת בכל אחד מקוראיו או משומעיו ולרגש אותם, ומלבד זאת הוא מיטיב לתאר במילים שנונות ומלאות הומור כל נושא עליו הוא בוחר לכתוב. כמו כן, במופע הוא מתגלה כמגיש מצוין של הרפרטואר שלו, ושובר את התדמית המעונבת והרצינית, אשר מזוהה עמו כמגיש "אולפן שישי".
בין המונולוגים של לפיד משולבים לסירוגין מיטב שיריו של רמי קלינשטיין - "עוד לא תמו כל פלאייך", "הניחי לי", "אין כמוה", "כל מה שתרצי", "עניין של זמן", "תפוחים ותמרים", "ביום של הפצצה" ואחרים - וכל אחד ואחד מתאים למונולוג שנקרא לפניו.
חלק מהשירים הם תוצר של יצירה משותפת של שניים מהמופיעים או של שלושתם: "עוד נסיעה" (המבוצע לראשונה על הבמה כשיר המקורי הראשון שכתבו לפיד והרפז ללחן של קליינשטיין), "צעיר לנצח" (שתרגם לפיד על פי שירו של בוב דילן) ו"שיר אהובת הספן". קליינשטיין מוכיח שוב כי הוא מוזיקאי וזמר מהשורה הראשונה, ומפגין ביצועים וירטואוזיים ומלאי רגש ולהט.
המופע יתקיים ב-23 ביולי בבית "יד לבנים" באשדוד
כרטיסים ניתן לרכוש במכירה מוקדמת בטל': 08-8545833/4