בפתחו של הספר "אין לי מושג איך היא עושה את זה" מתוארת סצנה משעשעת- קיית, גיבורת הספר, אמא לשני ילדים ואשת קריירה מצליחה שמנסה לתמרן בין הבית, הקריירה ואינספור המטלות שניחתות עליה מדי יום, נמצאת בעיצומו של ניסיון לשוות מראה ביתי לעוגה קנויה המיועדת למסיבה בגן של בתה הקטנה. הספר והסצנה אמנם משעשעים אבל לגמרי לא מופרכים. האמהות של היום נדרשות להיות לא רק אמהות "מבינות" ו"מכילות", אלא גם נשות קריירה מצליחות, בנות זוג נפלאות, נשים מטופחות וגם בשלניות ומנהלות משק בית למופת ששומרות על בריאותן ובריאות הסובבים אותן. כל אלה בעת ובעונה אחת.
באופן אישי אני לא יכולה להעיד על עצמי שאני עומדת באחד מהקריטריונים הללו, לא כל שכן בכולם יחד, אבל לפחות ייאמר לזכותי שאם יש משהו שאני מנסה בהחלט לעמוד בו זהו ניסיון לשמירת בריאות בני משפחתי. הניסיון הזה בא לידי ביטוי בצמצום האוכל המעובד שנכנס לביתנו. טוב, אם לדייק, אז אני מנסה לעמוד בכל הקריטריונים שמניתי, אבל לפחות בתחום הזה, האחרון, אני גם די מצליחה.
אין כמעט מוצר מזון שאני לא מנסה ומכינה באופן ביתי. ואני לא מתכוונת רק לבורקסים, פיצות או שניצלים, אלא אפילו למוצרים בסיסיים כמו פסטרמה ולחם. זה נכון שזה לא פשוט, ולרוב הרבה יותר קל ונוח לקפוץ לסופר השכונתי ולהביא את כל מה שצריך, אבל לא סתם קיית מנסה לשוות לעוגה שלה מראה ביתי. למזון שהכנו לגמרי בעצמנו יש איכות שאף מוצר מדף לא יכול לחקות, ולא רק מבחינת הטעם, העלות או הבריאות. כי מה כבר יכול להיוות יותר טוב מאשר יציר כפינו, משהו שיצרנו והכנו במו ידינו? שלא לדבר על ההילה שמתלווה לכל העניין ואופפת אותנו בתדמית של נשים משקיעות וחרוצות.
אז כמנהגי בקיץ, אני מכינה גלידות ביתיות. השנה החלטתי קצת לקחת את זה קצת יותר רחוק ולהכין גם קָסָטָה ביתית. נכון, זו השקעה וגם קצת עבודה, ולא בטוח שזה מתאים לכל אחד, אבל המתכון הבא כל כך טעים ומוצלח, שגם אם תחליטו לאמץ רק חלק ממנו ולהכין אפילו רק את הביסקוויטים, כבר הרווחתם.

קסטות ביתיות (צילום: חן שוקרון)
מה עושים?
להכנת הביסקוויטים - בקערת המיקסר מערבלים יחד קמח, סוכר חום, וחמאה עד לקבלת תערובת פירורית. מערבבים בקערית נפרדת חלב, דבש ותמצית וניל ויוצקים לקערת המיקסר. מערבלים רק עד שנוצר בצק. יוצרים מהבצק ריבוע, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעתיים.
אחרי שהבצק התקרר דיו, מוציאים אותו מהקירור ומרדדים אותו על גבי משטח מקומח קלות. הבצק דביק מאוד, ולכן חשוב לקמח היטב גם את משטח הרידוד וגם את המערוך.
מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כ - 1/2 ס"מ, בעזרת גלגלת משוננת (אפשר גם בעזרת גלגלת לפיצה או סכין), חותכים מלבנים שווים בגודל הרצוי לביסקוויטים. אני בחרתי להכין מלבנים גדולים יחסית שיתאימו לקסטה, גודל של 10X 5 ס"מ. בעזרת החלק הקטום של שיפוד עץ מחוררים כל מלבן, על מנת לשוות לו מראה של ביסקוויט.
(צילום: חן שוקרון)
מעבירים את המגש ועליו בצק הביסקוויטים למקפיא לכ-20-30 דקות, ובינתיים מחממים את התנור.
אופים את הביסקוויטים הישר מהמקפיא למשך כ-15 דקות. מצננים לחלוטין. כבר בשלב הזה מדובר במתכון מוצלח מאוד. הביסקוויטים פשוט מעולים והייתי צריכה להגן עליהם בחירוף נפש על מנת שלא ייעלמו לפניי שאהפוך אותם לקסטות. ואיך הופכים אותם לקסטות?

(צילום: חן שוקרון)
מחלקים את הביסקוויטים לזוגות שווים, על מחצית מהזוגות מורחים גנאש ומאפשרים לו להתקשות (אפשר במקרר או במקפיא). אחרי שהגנאש התייצב מניחים עליו קוביות גלידה באותו הגודל של הביסקוויט.
רוצים לדעת איך אפשר להכין גלידה ביתית ללא מכונה? יש לי שתי אפשרויות מצוינות עבורכן. האחת פשוטה וקלה מאוד, השנייה קצת יותר מורכבת, אבל טעימה ועשירה להפליא. שתי האפשרויות מצוינות עבור הכנת קסטה ביתית. מומלץ להקפיא את הגלידות בתבנית מרובעת בגודל 20X20 ס"מ, כשהגלידה קפאה לחלוטין, ניתן בקלות לחתוך ממנה קוביות התואמות את גודל הביסקוויטים. אפשר כמובן גם להקל על עצמנו ולהשתמש בגלידה קנויה אבל איכותית וטובה. ואם אין לכם סבלנות ליצור קוביות גלידה מדויקות, אפשר להניח גם שני כדורי גלידה קטנים, ולשטח אותם קלות, סוגרים בביסקוויט נוסף, ואוכלים מיד.

(צילום: חן שוקרון)
מקור המתכון לביסקוויטים הוא של ננסי סילברטון
המרכיבים (לכ-20 ביסקוויטים בגודל 10X5 ס"מ):
1/2 2 כוסות + 2 כפות (380 גרם) קמח
1 כוס (200 גרם) סוכר חום כהה
1 כפית סודה לשתייה
3/4 כפית מלח
100 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות
1/3 כוס (120 גרם) דבש
5 כפות (75 מ"ל) חלב
1 כף תמצית וניל
למילוי:
100 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות או במטבעות
1 מיכל של 1.2 ליטר גלידה קנויה או ביתית
אופן ההכנה:
טיפ: במידה ומשתמשים בגלידה קנויה, לא מומלץ לשמור את הקסטות במקפיא כשהן מוכנות. משך זמן ההפשרה של הביסקוויטים גדול יותר מאשר של הגלידה. הביסקוויט נותר קשה והגלידה מתרככת. מומלץ להרכיב את הקסטה ולאכול מייד.