האזרחים שנפלו קורבן לתחבולה הניחו כי מדובר בתקלה במכשיר כשלא קיבלו אף אגורה במזומן - עד שהבחינו בפירוט מהבנק בחיובים שלא ביצעו. הם התלוננו במשטרה, ובעקבות כך נפתחה חקירה במחלקת ההונאה של משטרת מחוז מרכז. בחקירה התברר כי המכשירים אליהם הוכנסו הכרטיסים רק שכפלו את פרטי הכרטיס והמספר הסודי, וכלל לא היו בנויים לנפק כסף מזומן.
החוקרים איתרו את שלושת בעלי העסקים בהם הוצבו המכשירים המזויפים, ועצרו אותם בחשד לקבלת דבר במרמה וזיוף כרטיסי אשראי. בחקירתם הכחישו החשודים בתוקף את המיוחס להם וטענו כי אדם אחר הציב אצלם את המכשירים, תמורת "דמי שכירות" בסך כ-1,000 שקלים בחודש.
בדיון היום בבית משפט השלום בפתח תקווה ביקשה המשטרה להאריך את מעצרם בחמישה ימים. עו"ד אשר חן, המייצג את אחד החשודים מהוד השרון, ציין מצדו, כי מרשו שיתף פעולה עם החוקרים והסביר להם כי אין לו שום קשר למכשיר, מעבר להעמדתו בעסק שלו. לבסוף, החליט בית להאריך את מעצרם של החשודים ביממה בלבד.