<<בואו להכיר את האריה החדש של אפל
למרות שיש עשרות מאמרים באינטרנט, ושיחות ערות על הנושא, אנשים עדיין לא מבינים שהכדורים של פאוורפוינט הורגים. הורגים משעמום, כמובן. אם אתם חייבים להעביר מידע במצגת, יש דרכים די פשוטות לגרום למצגת להראות טוב, להעביר מסר ולעשות את כל זה בלי לשעמם אותנו למוות. הנה כמה דוגמאות לטעויות נפוצות, שנאספו ממצגת שהתגלגלה לידי ynet השבוע.
שאלות ותשובות הן דרך מצוינת להעביר נקודה. דאגו לנסח שאלה מעניינת ואז קחו את הזמן למצוא את התשובה הטובה ביותר.

תמונה היא כלי מצוין להעביר מסר. שילוב של תמונה ומילים גורמות לשני החלקים במוח שלנו להתעמק במה שקורה על המסך. המסר שלכם יהיה מדויק יותר ויזכר אם תוסיפו לו תמונה טובה.

אם כבר בחרתם להציג גרף, דאגו שהשרטוט שלכם ישען על נתונים אמיתיים, או לפחות יראה אילו הוא נשען על נתונים ולא צוייר באופן אקראי כדי להעביר נקודה.
גרפים משקרים, תמיד. לפחות תשקיעו מאמץ וציירו משהו שלצופה יהיה מעניין להתסכל עליו.

החוק הוא פשוט: גודל הפונט המינימלי צריך צריך להיות 30. זה ימנע מכם להכניס יותר מכמה מילים בשקופית.

התאמת צבעים היא נושא שלומדים עליו, והרבה, בבית ספר לעיצוב. לצבעים יש משמעות והם מושכים תשומת לב. אם בחרתם לעשות שימוש בצבע, אדום למשל, אל תפזרו אותו בכל מקום. אם הצבע האדום נמצא בכל שקופית תשומת הלב מתפזרת ומה שאמור למקד את הצופים רק מרגיז אותם.
אם לא למדתם עיצוב, או לא טרחתם להתעמק מעט בחשיבות של צבעים ועבודה איתם, הישארו עם דברים סטנדרטיים ופשוטים: טקסט שחור. אם תחברו אותו עם תמונה טובה לא תזדקקו לתוספת של צבעי אדום וסימני קריאה.

מצגת היא לא רשימת מכולת, אז למה אתם שמים בה רשימות? בולטים (נקודות) הם הדרך הבטוחה לגרום לאנשים לאבד עניין, גם אם כתבתם מילה או שתיים ליד כל בולט. בולטים מרמזים על כך שיש רשימה ורשימות הם דבר משעמם, חסר מעוף וחסר דמיון. הם מבטיחים שיוצר המצגת לא טרח לחשוב פעם אחת על הצופים ולא חיפש דרך לעניין אותם ולגרום להם להיות מעורבים רגשית בנושא.
שקופית אחת צריכה להעביר רעיון אחד. אם המצגת שלכם מכילה שלושה נושאים וכל נושא מכיל שלושה תת נושאים צרו 12 שקופיות: שקופית לכל נושא על, ועוד שקופית לכל תת נושא. אם יהיו לכם גם תמונות בכל שקופית תת הנושאים ישארו בזיכרון של הצופה.
