ארצות הברית הטילה היום (יום ד') סנקציות על אחד הבנקים הגדולים ביותר בסוריה ועל מפעילת הסלולר הגדולה ביותר במדינה הערבית. הצעד נועד להגביר את הלחץ הבינלאומי על משטרו של הנשיא הסורי בשאר אסד, שממשיך לדכא את מתנגדיו בצורה ברוטלית ביותר.
בהודעת משרד האוצר האמריקני בוושינגטון נאמר כי "הבנק המסחרי של סוריה" וכן השלוחה הלבנונית שלו צורפו לרשימת הגופים השותפים בהפצת נשק להשמדת המונים ובמימון פעילות כזאת.
כמו כן, חברת הטלפונים הניידים הגדולה של המדינה "סוריה-טל" צורפה לרשימת הגופים האחראים על הפרת זכויות האדם במדינה. לצעדים אלה של משרד האוצר האמריקני מטרה אחת - לפגוע במימון התשתיות של משטרו של אסד.
במסגרת הסנקציות יוקפאו נכסיהם של הבנק וחברת הסלולר בארה"ב ונאסר על אזרחים אמריקנים לעשות עמם עסקים. ההודעה היום על הטלת הסנקציות באה בשעה שממשלו של הנשיא ברק אובמה נערך לקרוא לראשונה ובאופן מפורש לבשאר אסד לעזוב את השטון, על רקע הדיכוי האכזרי של מפגיני האופוזיציה.
במחלקת המדינה הודו אמש כי ארה"ב החליטה לזנוח את מאמציה לקיים דיאלוג עם סוריה ולשפר את הקשרים עמה. "אתה לא יכול לקיים שותפות עם משטר שעושה את הדברים הללו לחפים מפשע", אמרה דוברת מחלקת המדינה.
למרות המאמצים הבינלאומיים לשכנע את אסד להפסיק את הטבח באזרחים, גם אתמול נמשכו מתקפות הצבא בכמה ערים, ביניהם אידליב שליד הגבול עם טורקיה. לפי פעילים מקומיים, 22 בני אדם נהרגו, ביניהם שמונה ילדים. מתחילת ההפגנות נגד המשטר, נהרגו לפחות 1,700 איש.
Readn this article in English