לדבריהם, פרטי המפגשים כמו גם זהות ראש צות המו"מ מצד הטליבאן הודלפו בידי בכירים "פרנואידים" בקאבול. הסודיות המוחלטת הייתה תנאי מרכזי לקיום הדיונים, שנערכו בגרמניה ובקטאר בין טייב אגא, מזכירו של מולא עומר, מנהיג הטליבאן. מי שניהל את המגעים היה מיכאל שטיינר, השליח המיוחד של גרמניה לאפגניסטן ולפקיסטן.
חמיד קרזאי. אנשי ממשלו "הפרנואידים" הכשילו את השיחות? (צילום: AP)
לדברי הדיפלומטים, השיחות היו ניסיון ראשוני להגיע להסכמות בסיסיות בין הצדדים, כמו גם כדי לשכנע את הטליבאן שארצות הברית ובעלות בריתה רציניות באשר להגעה להסכם. הם גילו כי מנהיגי הארגון המוסלמי היו לחוצים מאוד בנוגע לקיום המו"מ, בשל החשש שמטרת הדיונים היא לפלג את תנועתם ושעצם קיומם יפגע באמינותם האישית.
עם זאת, לאחר שלושה סבבים של שתי פגישות כל אחד, שנערכו בחודשים מרס ואפריל, דלפו הפרטים לתקשורת. בין השאר, נודע כי טייב אגא הוא הנציג הבכיר של הטליבאן בשיחות. לפי הפרסום ב"טלגרף", מאז אגא לא נראה, וכל הניסיונות ליצור איתו קשר עלו בתוהו. גורמים המעורים בנעשה בטליבאן סבורים כי הוא עדיין בחיים.

חיילים זרים באפגניסטן. הטליבאן נשבע לגרשם (צילום: AFP)
"קיום המגעים היה עניין חשוב, הדבר האמיתי. אני מקווה שאנשים ילמדו לקח על חשיבותה של סודיות בשלבים המוקדמים. בארצות הברית נחרדו ממה שקרה", אמר מקור הבקיא בפרטי המגעים.
האמריקנים הבינו את חשיבות הסודיות, אבל החליטו לשתף את ממשלו של קרזאי בדבר הפגישות וההתפתחויות בנושא. לדברי מייקל סמפל, לשעבר נציג האיחוד האירופי בקאבול, לצעד הזה היתה השפעה שלילית ביותר.
הוא אמר ל"טלגרף" כי לנוכח עמדת הטליבאן המסורתית, כי הם יגרשו את הכוחות הזרים מאפגניסטן, גילוי השיחות פגע בהם קשות. "הם היו זקוקים למגעים סודיים כדי לוודא שישנה הצעה רצינית, ששווה בגינה להודות כי יש מקום למו"מ וכי ההישגים מוצו בשדה הקרב. כשדבר השיחות דלף, הטליבאן עברו לגירסה שלהם לבקרת נזקים".