הפתעה רטובה באמצע הקיץ: גשם קל ירד הבוקר (יום א') בתל-אביב, בראשון-לציון, באזור נתב"ג ובכמה מקומות נוספים במרכז הארץ. החזאי התורן בחברת "מטאו-טק" מסר כי עד לשעות הצהריים ייתכן טפטוף בצפון ובמרכז.

כביש רטוב בשכונת נווה צדק בתל-אביב (צילום: סיון חנוכייב)
רועי מגבעתיים הופתע הבוקר לגלות שמוסף הספורט של העיתון שלו ספוג מים, ואילו ליאור מתל אביב סיפר: "חשבתי שזו ממטרה". בכמה מקומות בגוש דן נראו גם שלוליות, מחזה די נדיר בחודש אוגוסט.
גם מאהל המחאה הגדול בשדרות רוטשילד בתל-אביב נרטב הבוקר, וכך זה נראה:

בחברת "מטאו-טק" אמרו כי באזור נתב"ג ירד כמילימטר של גשם. שלמה, החזאי התורן, אמר כי לא מדובר בתופעה נדירה: "זה קרה כבר כמה וכמה פעמים בעשר השנים האחרונות, אבל זה לא קורה בכל קיץ".

הוא אמר כי מזג האוויר קריר מהרגיל לעונה. "בירושלים נמדדו
אתמול 26 מעלות, כשהממוצע לעונה עומד על 30 מעלות. בשאר האזורים בארץ נמדדו טמפרטורות הנמוכות במעלה אחת עד שתיים מהממוצע".
לגבי הימים הבאים, אמר החזאי התורן, היום ומחר תחול עלייה קלה בטמפרטורות ומזג האוויר יהיה רגיל לעונה. מיום שלישי ועד סוף השבוע לא צפוי שינוי ניכר במידות החום.