סוף לנחיתות של קופות הגמל? אחרי שנים של הבטחות להשוות את מעמדן של קופות הגמל כמכשיר חיסכון פנסיוני זהה לקרנות הפנסיה וביטוחי המנהלים המעניקים גם כיסוי ביטוחי לחוסכים, פרסם היום (א') הממונה על שוק ההון ביטוח וחיסכון, פרופ' עודד שריג, טיוטת חוזר המסדירה מכירה של מוצרי ביטוח על ידי חברות המנהלות קופות גמל.
כיום, בעקבות שינוי בתקנות קופות הגמל משנת 2008, חיסכון בשלושת מוצרי החיסכון הפנסיוני משמש לאותה מטרה - קבלת קצבה לאחר פרישה. למרות זאת, מוצרים אלו נבדלים בכיסוי הביטוחי שניתן לרכוש במסגרתם.
כדי להגביר את התחרות בחיסכון הפנסיוני, הוחלט לאפשר לחברות מנהלות של קופות גמל להציע לעמיתים כיסוי ביטוחי דומה לזה המוצע לעמיתים בחברות ביטוח. קופות הגמל יוכלו למכור ביטוח חיים וביטוח נכות, בתנאים דומים לביטוח מנהלים ולקרנות פנסיה.
באגף שוק ההון מציינים כי המהלך הוא חלק מיישום התכנית להגברת התחרות בשוק החיסכון הפנסיוני, שהוצגה בנובמבר 2010. לאחר פרסום הטיוטה יתקבלו באוצר הערות הציבור, כאשר ההוראות המחייבות צפויות להתפרסם בעוד מספר חודשים.