אחרי ההודעה הרשמית של הפועל ת"א, לפיה עסקת טל בן חיים התפוצצה בשל סירובו של סלים טועמה לעבור למכבי פ"ת, החליטו מקורביו של הקשר האדום להגיב בשמו.
"צריך להיות מטומטם כדי להאמין שהמעבר התפוצץ בגלל טועמה, לו יש שכר יחסית נמוך", אמרו בסביבתו של הקשר. "הרי עמוס לוזון לא ייוותר על 7.5 מיליון שקל ועל מחצית מכרטיסו של בן חיים - טועמה זה התירוץ הרשמי. שיבדקו מה קרה בין פיני בלילי ועומרי אפק לדרור קשטן, שיבדקו איך מתייחסים לסמלים כמו יוסי אבוקסיס במועדון הזה".
טועמה עצמו שוחח עם חבריו ואמר להם: "ברור שימררו לי עכשיו את החיים, אבל אסבול בשקט. אהיה שם בשביל הקבוצה. הפועל זה הבית שלי ולא הייתי מוכן לעזוב".
מנגד, במועדון האדום השיבו לטענות של טועמה ואמרו: "שסלים לא ישכח שהוא עזב פעמיים את הפועל בשביל כסף, כך שסמל הוא בטוח שלא".
במקביל, שחקנים בנבחרת ישראל העידו כי בן חיים, שכבר חגג את המעבר להפועל ואת שיתוף הפעולה המחודש עם עומר דמארי, נראה שפוף לאחר ההודעה. "אני גמור מזה", אמר החלוץ לחבריו, "כל כך רציתי לעבור לשחק בהפועל ת"א".
עוד ב-ynet ספורט:
לאור ההתפתחויות יעבור טועמה למציאות חדשה של אימונים עם קבוצת הנוער וישיבה ביציע במשחקי הבוגרת. דדי בן דיין ויוסי שבחון קיבלו הוראה לחפש קבוצות חדשות - האחרון בדרך להפועל באר שבע.