מזכירת המדינה של ארצות הברית, הילרי קלינטון, נפגשה בניו יורק עם עמיתה הטורקי, אחמט דבוטאולו, וקראה לו "להשאיר דלת פתוחה" לשיפור יחסי ארצו עם ישראל - כך אמר הערב (יום ב') גורם אמריקני.
עוד על הקרע בין ישראל לטורקיה:
הפגישה בין קלינטון לדבוטאולו נמשכה כשעה, ובמהלכה ניסתה קלינטון להביא לאיחוי הקרע שנפער בין ירושלים לאנקרה. "אנחנו רוצים לראות את הצדדים מתקנים את היחסים ביניהם, ולכן היא דחקה בטורקים לא לקבל צעדים ש'יסגרו את הדלת', אלא לעשות את ההיפך – לחפש דרכים לשיקום היחסים החשובים עם ישראל", סיפר הגורם.
בכיר אמריקני אחר סיפר כי "מזכירת המדינה הבהירה כי אין זו עת שבה דרושות עוד מתיחות ונפיצות באזור", ככל הנראה בהתייחסו למצב יחסיה של ישראל עם ירדן ועם מצרים.
ידיעות אחרות בחדשות:
שני הבכירים סירבו להתייחס לשאלות אם קלינטון הזהירה את הטורקים במיוחד שלא לשלוח ספינות מלחמה לסיורים במזרח הים התיכון, צעד שעלול להעלות את הסיכוי לעימות ימי עם ישראל ומדינות אחרות.
באירוע אחר בניו יורק, דבוטאולו עזב כינוס בנושא טרור לפני דבריו של סגן שר החוץ, דני איילון. חוץ מאיילון ודבוטאולו, הדוברים האחרים בכינוס שהתקיים באו"ם היו שרי החוץ של צרפת, אלן ז'ופה, ושל איטליה, פרנקו פרטיני.
לאיילון "היסטוריה ארוכה" עם הטורקים. הוא זה שהושיב את השגריר הטורקי בישראל על כיסא נמוך יותר. עם זאת, סביר להניח ששר החוץ הטורקי היה עוזב את האולם בכל מקרה. כך נוהגים בכירים טורקים באירועים בינלאומיים, שבהם משתתפים ישראלים. איילון התייחס לכך בנאומו והביע צער על כך "שלא כל המדינות החברות בנאט"ו מצאו לנכון לשתף פעולה עם עמדת ישראל במושב".
מול הכיסא הטורקי הריק השמיע איילון את דבריו ודיבר על הצורך להתלכד נגד "מדיניות הטרור" של איראן. "מדובר במוקד טרור בינלאומי, שנגדו צריך להגביר את האכיפה ואת שיתוף הפעולה על-ידי הגברת הסנקציות נגדו, כמו גם נגד שלוחותיו - חיזבאללה וחמאס".
איילון הוסיף כי טהרן פועלת כראש רשת טרור ופשע עולמית. "הם סוחרים בסמים ומשתמשים בכסף להברחת נשק", האשים. הוא גם הזכיר שישראל מעניקה סיוע לאו"ם ולגופים בינלאומיים בכסף ובטכנולוגיות במאבק נגד הטרור: ישראל פעלה בשנה האחרונה בקניה, באוגנדה ובאתיופיה, והחודש ישראל שלחה מומחים לסמינר אזורי על ביטחון תעופה שארגנו מדינות אמריקה הלטינית.