עיקר המחלוקת נותרה חלוקת הרווחים, כאשר גם הפעם לא ירד דייויד סטרן, קומישינר הליגה, מהצעתו שעומדת על 51 אחוז. נציגי השחקנים דחו כמובן את ההצעה, וסטרן ניפח את חזהו והכריז כי השחקנים ייאלצו להשיב תשובה חיובית עד יום רביעי. במקרה של אי היענות, תרד ההצעה ל-47 אחוז עם גמישות בתקרת השכר.
"אנו מקווים כי סמיכות התאריכים תגרום לארגון השחקנים לקבל את ההצעה שלנו", אמר סטרן. מנגד, בארגון השחקנים טוענים כי הצעת הנהלת הליגה היא בעצם הונאה אחת גדולה.
פרקליט ארגון השחקנים, ג'פרי קסלר, הוציא תגובה מאוד חריפה כלפי ההצעה של סטרן. "לא יכופפו או יגבילו את השחקנים", אמר קסלר והוסיף: "ההצעה של הנהלת הליגה מדברת בעצם על רווח של 50.2 אחוז עבור השחקנים, אני קורא לזה הונאה ואשליה".
עוד ב-ynet ספורט:
נשיא ארגון השחקנים, דרק פישר, אמר: "התשובה שלנו להצעה היא 'לא'. אין שום סיכוי שבעולם שנסכים לקבל 51 אחוז. זה עוד יום עצוב לאוהדים, לליגה, לעובדי האולמות, לעובדי מגרשי החניה ולספקים שלנו. יום עצוב ומאוד מתסכל".
חודש נובמבר כבר הלך לאיבוד, אבל לא בטוח שהאוהדים בארצות הברית לוקחים זאת באופן קשה. אמנם העובדים בליגה ובאולמות הכדורסל נותרו ללא פרנסה, אבל ביום שבו ליגת פוטבול המכללות וכדורסל המכללות יוצאות לדרך (אל תשכחו גם את ליגת הפוטבול שנמצאת בעיצומה), העיניים והרגליים של רוכשי הכרטיסים בארה"ב נשואות למקום אחר.