ילדים, קשישים וחולים מחכים לכם, בואו להתנדב

לפניכם רשימה של הצעות להתנדבות חד פעמית ברחבי הארץ, בואו לנסות ולעשות משהו טוב בשביל מישהו אחר

זוהר איילון פורסם: 19.11.11, 14:49

בגיל 22, נסעתי לטיול הראשון שלי בחו"ל. היעד שלי היה אירלנד. התכנית הייתה לטייל באי הירוק במשך חודש וחצי ומיד אחר כך להתחיל לימודים באוניברסיטה העברית. מאז שחזרתי מאותו טיול, החיים לקחו אותי לסחרור של משימות ומטלות, אבל כשאני רוצה לברוח, אני חושב על הגבעות הירוקות, השמיים התכולים כל כך, ארוחות הבוקר המדהימות ויותר מכל, האנשים החייכניים שייצאו מגדריהם כדי לעזור לך.

 

ערב אחד נסעתי באוטובוס. זו הייתה נסיעה ארוכה, בין עירונית, בדרך לאחת הערים הגדולות באירלנד. ישבתי במושב סמוך לנהג ולידי ישב איש מבוגר ששאל אותי את השאלות הרגילות: בן כמה אני ומאיפה אני. ברגע ששמע שאני מישראל, השאלות עברו להיות שאלות פוליטיות. בן רגע, הפכתי לשר החוץ של ישראל וניסיתי לייצג אותנו בכבוד, אבל הנסיעה הייתה מתוחה ונדמה שלשיחה שלנו היו שותפים בשקט הנהג וכל הנוסעים, שהקשיבו כקהל.

לפני שהגענו לתחנה האחרונה, הנהג שאל אותי להיכן מועדות פניי. "זה מעט רחוק, איך תגיע?" "אני אלך", השבתי בחיוך. הנהג לא נראה מרוצה מהתשובה שלי, הוא הפנה את מבטו ממני, בעודי מארגן את התיקים הרבים שלי על כתפיי, הסתכל ימינה ושמאלה ואמר: "אתה יודע מה, אף אחד לא מסתכל. שב. אני אביא אותך לשם".

 

וכך היה. עשר דקות של נסיעה באוטובוס "פרטי" לאחר מכן, מצאתי את עצמי בפתח ההוסטל, מודה לנהג מקרב לב. אני מניח שהוא מיהר הביתה לאשתו, אחרי יום ארוך בדרכים, אבל הוא הניח את דאגותיו האישיות וחשב עליי לרגע.

לא צריך להרחיק עד לאירלנד כדי לראות ולחוש מעשים מעוררי השראה, של אנשים שמסתכלים רגע הצידה ושואלים את עצמם מה האחר צריך ומה אני יכול לעשות למענו. זה יכול להיות חיוך או טפיחה על השכם, קימה של בחורה צעירה כדי לפנות מקום ישיבה באוטובוס לקשיש וזה יכול להיות אחת מההזדמנויות שמפורטות להלן לעשות טוב השבוע למישהו אחר שזקוק לכם.

 

כשאתם מרימים טלפון או נרשמים למען התנדבות קצרה או ארוכת טווח, תזכרו - בשביל הנהג, אלו היו עשר דקות, עבורי זה היה רגע שלא אשכח לעולם. זה העולם שבו אני רוצה לחיות.

 

 

    לפרטים ותיאום פנו לדליה רכזת ההתנדבות: 052-5251514.