סיכום שבוע: משחקים

מאריו מגיב בהומור עוקצני להאשמות של ארגון פיטה , בית שימוש אינטראקטיבי, סקיירים ובאטלפילד 3: השבוע שהיה בגיימינג

אודי יוגב, games.co.il פורסם: 03.12.11, 17:52

הרפובליקה הישנה: יהיה רווחי או לא יהיה רווחי?

מ-Bioware מגיע טריילר חדש ל-Star Wars: The Old Republic, משחק התפקידים ההמוני ביקום מלחמת הכוכבים שיש כאלה שמאמינים שיצליח "לגנוב" 2-3 מיליון משתמשים מ-World of Warcraft הבלתי מנוצח. המשחק מושק, להזכירכם, כבר ב-20, החודש.

 

בתור המשחק הכי יקר לפיתוח בכל ההיסטוריה של EA, ולכן גם אחד מהיקרים בהיסטוריה של התעשיה (הערכות לעלות פיתוחו נעות בסביבות ה-150 מיליון דולר ומעלה), משקיעי החברה בוודאי מעוניינים לדעת מהם סיכוייו לרווחיות. EA טענה בעבר שמספיקים לה חצי מיליון מנויים - לא טריוויאלי אבל גם לא הרבה בשביל משחק עם כל-כך הרבה הייפ - כדי שהוא יהיה רווחי.

 

עוד ב-games.co.il:

  • הלול: ביצים נגועות
בקרוב: Inversion

 

מנכ"ל המתחרה אקטיביז'ן-בליזארד, רוברט קוטיק, שיושב על הכנסות של מיליארדים משבע שנות הפעילות של World of Warcraft, אמר השבוע בכנס שהוא לא רואה את The Old Republic נעשה משתלם מדי עבור EA. "עשינו הרבה עסקים עם לוקאס", אמר קוטיק, והתכוון ל-Lucasarts, אולפן המשחקים של ג'ורג' לוקאס שמקבל תמלוגים על כל משחק מלחמת הכוכבים שנמכר, "והמספרים הם תמיד לטובתם". אנליסטים הגיבו בביטול לדברים של קוטיק וטענו שגם עם התגמולים הרגילים של לוקאס, 35 אחוזים, הם לא רואים שום אפשרות ש-The Old Republic יכשל מסחרית. הטריילר החדש, להלן, מדגים את עץ ההתקדמות של הקונסולר, מקצוע ג'די שמתמחה בחשאיות וכוחות תומכים.

 

 

מאריו: אני? מתעלל בבעלי חיים? זו השמצה פרועה

לפני שבועיים פרסם הארגון לקידום זכויות בעלי החיים PETA משחק סאטירי חדש, ובו משחקים את הדביבון שמאריו לובש את פרוותו כבונוס בחלק מהמשחקים, רודף אחרי מאריו בעודו מדמם במטרה להשיג את עורו בחזרה. נינטנדו הגיבה לסאטירה באופן לקוני - "מדובר בבדיחה", אבל אתר דורקלי לקח את זה טיפה יותר רחוק וענה ל-PETA בצורת וידאו בהשתתפות השרברב המזועזע.

 

 

למי שלא יכול להתנתק מה-Wii Sports שלו גם בבית שימוש ציבורי

לא רק ליפנים יש משחקי השתנה. הז'אנר החדש כובש את העולם ומגיע לבריטניה בצורת משחק סקי שמאפשר לכם, אחרי בירה או שתיים, לנווט את גולש השלג שלכם על ידי כוונון הזרם ימינה ושמאלה. בואו נקווה לטובת ההיגיינה הבריטית שאין במסלולי המשחק פניות חדות מדי.

 

 

 

סקיירים: Winning כל הדרך

משחק התפקידים החדש של Bethesda מפיל דרקונים בכל החזיתות, אם זה בהיותו המשחק המערבי הראשון בהיסטוריה שמקבל ציון מושלם ממגזין Famitsu היפני, או בכך שמכירותיו כבר עברו, ככל הנראה, את מכירות קודמו Oblivion (חמישה מיליון עותקים; המספר הרשמי האחרון הוא 3.5 מיליון מהיומיים הראשונים שלו בשוק).

 

כתב הגיימינג ג'ים סטרלינג (The Escapist, Destructoid) מביע בפינת וידאו חדשה את "האמרתי לכם!" שלו, ובו הוא משתמש ב-Skyrim כדוגמה - ניגודית - לכל מה שרע ומושחת בתעשית המשחקים, וטוען "סקיירים מוכיח שאפשר גם אחרת". שווה לראות, ולו בזכות הקסדה הנורדית וההצעה המגונה שסטרלינג פורש בפני האינטרנט באמצע הנאום חוצב הלהבות.

  

באטלפילד 3 תוקף עם רכבים חדשים

משחק הפעולה הצבאי של EA ו-Dice מכר כבר 8 מיליון יחידות, מה שאומר שהוא השיג בחודש את מה שלקח לקודמו בסדרה, Bad Company 2, שנה שלמה. הוא עדיין לא קרוב לשיאן המכירות, מותג Call of Duty, שהפרק האחרון בו, Modern Warfare 3, מכר 12 מיליון יחידות בשבוע בודד, אבל המלחמה כבר נראית פחות חד צדדית.

 

טריילר שפורסם השבוע מציג את הרכבים החדשים שיתווספו למשחק כאשר תצא חבילת ההרחבה Back to Karkand מאוחר יותר החודש, ובה ארבע מפות, ארבעה רכבים ומגוון נשקים נוספים. מעל המפרץ הפרסי, מיצרי עומן, טס לו ה-F-35 בעל יכולת ההמראה-נחיתה האנכית, בעוד על החופים דוהרים הבאגי, נגמ"ש ורכב מסתורין נוסף קשה יותר לזיהוי.