כל השירים שבחרתי הם שירים שאני מאוד אוהב, כי הם נגעו בי וליווו אותי לאורך הקריירה שלי. בחרתי אותם באופן ספונטני לפי התחושה שלי באותו הרגע. חלקם שירים שמזכירים לי את נעוריי האבודים אי שם בשנות ה-60. זו הייתה חוויה מדהימה לגדול בתקופה הזאת, שכל כך הרבה דברים קרו בה - תקופה עם כל כך הרבה חידושים מוזיקליים שהשפיעו עליי במהלך כל שנות היצירה שלי. אני אסיר תודה עד היום על שהייתה לי זכות לחוות את התקופה הזאת.
יום הולדת 60 זה ממש כמו 59, רק שהפעם המספר הוא עגול. ובכל זאת, למרות המאורע, אני מאחל לעצמי עוד שנים רבות של עשייה מוזיקלית. אחד הדברים שאני הכי אוהב זה להופיע, בגלל החוויה המתחדשת בכל הופעה: כל פעם הרכב נגנים שונה, שמופיע מול קהל חדש, שמגיב לשירים אחרת.
בימים אלה אני נמצא בעבודה על המופע החדש של "הרביעייה" שיעלה בקרוב עם אולארצ'יק, שלמה יידוב ושם טוב לוי- ואני מאוד מתרגש לקראתו. זו מתנת יום הולדת נפלאה עבורי ואני מקווה שהקהל יתרגש ממנו כמוני.
הנה השירים שבחרתי כדי לחגוג את יום ההולדת, בואו תהנו יחד איתי.
בחרתי בשיר הזה קודם כל כיוון שמבחינה מוזיקלית הוא מאוד אינטליגנטי ושנית בגלל חוש ההומור שיש בו. ואם שתי הסיבות הללו לא מספיקות, יש אחת נוספת: "אחי איפה אתה", מתוכו לקוח השיר, זה יופי של סרט. מי שעדיין לא ראה אותו, פשוט חייב.
איך אפשר שלא לבחור בשיר הזה? בעיקר אני אוהב בו את הטקסט והגיטריסט, אבל גם כאן, ההומור פשוט נפלא.
לשיר הזה יש מקום של כבוד ברשימה. הוא אחד השירים שהשפיעו עליי בכתיבת השירים שלי.
אתם מכירים את השיר? הוא נכנס לרשימה שלי כי לא משנה כמה פעמים אני שומע אותו הוא מצחיק אותי עד דמעות, ומה הם החיים שלנו בלי צחוק ודמעות?
זה אחד מהשירים הראשונים שבחרתי. הוא חשוב מאוד עבורי, כי מבחינתי השיר הזה הוא ההמנון של ילדותי.
מרתה היא זמרת מצוינת ואני מאוד אוהב את הקול שלה. לדעתי היום כבר לא מוצאים זמרות עם קול כזה. חשוב לי לציין שזה ביצוע נפלא לשיר שהיה מקסים, עד שדיוויד בואי ומיק ג'אגר קילקלו אותו.
אני אוהב מאוד את השיר הזה - וזה המקום לספר לכל מי שעדיין לא יודע שסולו הגיטרה כאן היה מקור השראה ל"נכון את יפה".
זהו שיר שמלווה אותי כבר שנים וגם כאן, אי אפשר להתעלם מהקול המלאכי. מסוג השירים שגורמים למחשבות שלך לנדוד הרחק.
בחרתי בארמסטרונג כי מבחינתי הוא האיש, האגדה והמלך. זה שיר שאף פעם לא נמאס לשמוע, גם אחרי מאות פעמים שהאזנתי לו, אני עדיין מתלהב ממנו כל פעם מחדש.
אהבה היא חלק גדול מהחיים, ואם יושבים להעלות זכרונות מהם, אי אפשר בלי החלקים והרגעים בהם היא נכחה. השיר הזה מזכיר לי את הפעם הראשונה בה מישהי שברה את ליבי. היא הייתה חמודה להפליא אבל רצתה מישהו אחר.