חוזר לפודיום. הג'ודוקא אריק זאבי זכה הבוקר (א') במדליית הארד בגראנד פרי צ'ינגדאו שבסין. הישראלי ניצח בשלושה קרבות אולם בחצי הגמר נכנע להי טי הוואנג הקוריאני, לשעבר אלוף העולם.
התקצירים של ynet ספורט:
זאבי, המתחרה בקטגוריית משקל עד 100 ק"ג, פתח את יום הקרבות בקרב מול סידי עווידאת המרוקני, וניצח באיפון שהגיע מריתוק לאחר שקודם לכן עוד השיג וואזארי. בשמינית הגמר גבר הישראלי ביוקו על דימיטרי פיטרס הגרמני, ונקם בו על ההפסד באותו שלב באליפות אירופה האחרונה לאחר קרב קשה.
נקמה נוספת הגיע גם ברבע הגמר, שם פגש את טושינבאייר נאידן המונגולי,
האלוף האולימפי מבייג'ינג ומי שניצח את זאבי בשבוע שעבר בקרב צמוד בגראנד סלאם טוקיו.
הפעם, זאבי צבר וואזארי מהיר ובהמשך גם ניקוד נוסף של יוקו, כשמהצד השני המונגולי השיג יוקו בודד, מה שהעניק לישראלי את הניצחון והבטיח לו מדליה. בחצי הגמר המתין לישראלי הוואנג הקוריאני, שצבר יוקו בשלב יחסית מוקדם של הקרב. זאבי לא יזם מספיק ובסופו של דבר גם ירד מנוצח.
הישג זה מבטיח לזאבי כמעט בוודאות את המקום בלונדון 2012, שתהיה האולימפיאדה הרביעית בה זאבי משתתף. הישראלי ימשיך להתחרות בתחרויות הגדולות כדי לשפר את מיקומו ולהתברג בין שמונות הראשונים, מה שיבטיח לו הגרלה נוחה במשחקים האולימפים.
עוד ב-ynet ספורט:
אורי ששון, המתחרה אף הוא באותו משקל של זאבי, הפסיד בקרב הראשון באיפון לאלקו ואן דר חיסט הבלגי. אסף זוהר (מעל 100 ק"ג) הפסיד בקרב הראשון לברזילאי דניאל הרננדס בשני יוקו.
על זכייתו במדלית הארד היום, הנחשבת כתחרות בקרה, יקבל אריק זאבי מהוועד האולימפי מענק של 8000 ₪. מאמנו שני הרשקו יקבל 4000 ש"ח.