מט"ח: הדולר עלה ב-0.2% ל-3.784 שקלים

שערו היציג של האירו נקבע על רמת 4.9410 שקלים לאירו, עליה בשיעור של 0.2% משערו היציג אתמול. ברקע המסחר: נתון הצמיחה לרבעון השלישי בארה"ב שיצר אכזבה בקרב האמריקאים שציפו לצמיחה של 2%, בעוד שהצמיחה בפועל עמדה על 1.8%

אייל כהן פורסם: 22.12.11, 18:20

המטבע האירופאי נסחר היום כמעט ללא שינוי מול עמיתו האמריקאי ברמת 1.3025 דולרים לאירו, זאת לעומת שער הסגירה אתמול (1.3059) המהווה עלייה מזערית של 0.11% (מעודכן לשעה 18:15).

 

בשעה 15:30 שעון ישראל, פורסם נתון הצמיחה לרבעון השלישי בארה"ב שיצר אכזבה בקרב האמריקאים שציפו לצמיחה של 2%, בעוד שהצמיחה בפועל עמדה על 1.8% (בניגוד להערכותיו המוקדמות של יו"ר ה"פד" בן ברננקי). עוד פורסם נתון התביעות לדמי אבטלה, שירד ל-364 אלף תביעות שבועיות, לעומת הצפי שעמד על 376 אלף תביעות חדשות ולעומת 366 אלף תביעות בשבוע החולף.

 

אתמול הודיע הבנק הארופאי המרכזי על מתן הלוואות ההיקף של 490 מיליארד דולר לבנקים האירופאים מתוך כוונה להקל על נזילותם, לגביר את אמון המשקיעים ולאפשר לבנקים לרכוש אגרות חוב של ממשלות ספרד ואיטליה.

 

תחילה, הקפיצה ההודעה את השווקים באירופה, אבל מהר מאוד התחלפה האוירה והשווקים "נצבעו" אדום, כאשר פורסם ש-523 בנקים אירופאים פנו לקבלת ההלוואה, דבר המצביע על ממדי בעיית הנזילות בקרבם.

 

באיטליה, צפוי הסנאט להצביע היום על הצעת אמון בממשלה, אותה כרך ראש הממשלה מריו מונטי, בהצבעה על תוכנית הצנע החדשה של הממשלה בהיקף של 33 מליארד אירו.

 

בבריטניה, נסחר הפאונד מול הדולר האמריקאי כמעט ללא שינוי סביב רמת 1.56 דולרים לפאונד . מול האירו, נסחר המטבע הבריטי בשער 0.83 פאונדים לאירו ורושם ירידה של 0.3% לעומת שער הסגירה אתמול (0.8352).

 

את חוזקו של המטבע המלכותי ניתן לייחס לשני גורמים מרכזיים:

 

 

במסחר המקומי, שערו היציג של הדולר נקבע על רמת 3.784 שקלים לדולר, עליה בשיעור של 0.23% משערו היציג אתמול. שערו היציג של האירו נקבע על רמת 4.9410 שקלים לאירו, עליה בשיעור של 0.2% משערו היציג אתמול.

 

הכותב הוא מנהל חדר המסחר בבנק מרכנתיל