עוד ב-ynet מדע:
נוגה הוא בקירוב בגודל של כדור הארץ, האטמוספרה שלו רוויה בפחמן דו חמצני ועם לחץ אטמוספירי של פי 92 מכדור הארץ, ללא מים, שטח געשי וטמפרטורה של כ-500 מעלות צלזיוס הכוכב מעולם לא נלקח בחשבון כאופציונלי לקיום חיים.
החללית האירופית ונוס אקספרס צופה בכוכב מאז 2005. מדענים שעובדים על הפרויקט לא מדווחים על ממצאים דומים, אבל גם הם לא פסלו את האפשרות שחיים מיקרוסקופיים יכולים להתקיים בין ענני הכוכב. אגב, משימתה של החללית הזו הוא תיעוד מה שמכונה ''אפקט החממה של ונוס'' – קטסטרופה אקולוגית שהפכה את הכוכב לשממה.
קסנפומליטי מצידו מציין כי האובייקטים שראה ''מתגלים, זזים ונעלמים'' בתמונות שונות שנלקחו מכל מיני זוויות. עוד הוא טוען כי האובייקטים מזכירים ''דיסקית'', ו"עקרב". ''מה אם נשכח מהתיאוריות על חיים שלא יכולים להתקיים בנוגה?" הוא כותב. ''בואו נקבע באומץ כי המאפיינים המורפולוגיים של האובייקטים מאפשרים לנו לומר שהם חיים''