האם במשביר לצרכן מחייבים לשלם בכרטיס אשראי של חבר מועדון כשמדובר במבצע לחברים? ומה לגבי העברת כרטיס מועדון לקרוב משפחה או לחברים? חברת מועדון 365 של המשביר לצרכן, נכנסה לחנות באילת ורכשה מספר מוצרים שהיו במבצע לחברי מועדון. את הקנייה היא פיצלה לשניים: חלק ראשון שולם בכרטיס האשראי שלה, וחלק שני בכרטיס האשראי של אמה. הקופאית לא אהבה את הסידור.
"אמא שלי רצתה לשלם את החלק השני של הקנייה בכרטיס אשראי שלה, אך ניתקלנו בסירוב", סיפרה הלקוחה. "הקופאית ציינה כי לפי התקנון שלהם, כרטיס האשראי באמצעותו משלמים חייב להיות של חבר המועדון. כמובן שאם היינו משלמים במזומן אז לא היתה בעיה.
"אחראית המשמרת הציגה לנו את התקנון, אך בשום סעיף אין אזכור לגבי אופן התשלום של בעל המועדון אלא רק שאין להעביר את הכרטיס כי הוא אישי. למרות בירור בשירות הלקוחות הטלפוני, שם אישרו לי כי אכן הדבר לא מצוין בתקנון ותלוי במנהלת הסניף, היא כמובן סירבה והמשיכה לטעון כי הדבר לא ניתן לביצוע לפי התקנון. כל זאת, בעוד שאדם שעמד מאחורי בתור נתן את פרטי חבר המועדון של גיסתו, כשהיא בכלל לא נכחה במקום".
מהמשביר לצרכן נמסר בתגובה: "ניתן לעשות שימוש בכרטיס החבר, על ידי כל אחד מבני המשפחה בדרגת קרבה ראשונה בלבד (בעל – אישה, וילדיהם, עד גיל 21 בלבד או ידועים בציבור המנהלים משק בית משותף). הנהלת קלאב 365 תהא רשאית לדרוש ממציג כרטיס החבר להזדהות באמצעות תעודה מזהה כתנאי לשימוש בכרטיס החבר.... כרטיס החבר אינו ניתן ולא יהא ניתן להעברה בצורה כלשהי, מלבד האמור לעיל.
"עם זאת, במקרה הנדון מדובר בלקוחה השייכת למועדון הלקוחות של הרשת וההחלטה שלא לאפשר לה לפצל את התשלום בין כרטיס האשראי שלה לזה של אמה תוך מימוש ההטבות הבלעדיות לחברי מועדון הייתה מוטעית. אנו מצרים על הטעות ונדאג לתיקון הטעות מול הסניף ומול הלקוחה באמצעות שירות הלקוחות".