על פי הצעת החוק, אותה אישרה אתמול (ג') פה אחד ועדת הבריאות של הכנסת בראשות ח"כ חיים כץ (ליכוד), מגן דוד אדום לא יגבה תשלום בקריאות חירום במקרים בהם ביצע בדיקה בלבד ובמקרים בהם סירב המטופל להתפנות ולא ניתן טיפול. למקרים בהם הוזעק אמבולנס וניתן טיפול על ידי מד"א בשטח ללא צורך בפינוי, תיקבע אגרה מופחתת.
בנוסף קובעת הצעת החוק כי מד"א תהיה רשאית להעניק הנחות ולהתגמש בקביעת תעריפים בהענקת שירותים שאינם פינויי חירום, כמו הסעה באמבולנס לטיפול רפואי שנקבע מראש, נוכחות אמבולנסים באירוע ציבורי או המוני וביקור לצורך קבלת טיפול בתחנת מגן דוד אדום. עוד נקבע כי מד"א תקבע כללים לעניין הנחות או פטורים מתשלום בשל מצב כלכלי או בריאותי של הפונה, ותהיה רשאית לוותר על ריבית, הפרשי הצמדה או קנס, במקרים בהם לחייב לא היתה שליטה עליהם, ביניהם גם מקרים של קריאות חירום.
על פי נתונים שהוצגו בעבר בכנסת מספר החייבים למד"א עבור שירותי האמבולנס עומד על כרבע מיליון בתי אב. החוב הכולל של האזרחים הפרטיים תפח לכ-300 מיליון שקלים. תעריף הפינוי לבית חולים סמוך באמבולנס עומד על כ-400 שקלים ובניידת טיפול נמרץ על כ-700 שקלים בממוצע.