קודליס התייחס להצעת החוק שהגישה ח"כ זוארץ ולפיה תוטל אחריות פלילית על צרכני מין. על פי הצעת "חוק איסור צריכת זנות וטיפול בקהילה", על לקוחות שירותי זנות אפשר יהיה להטיל עונש מאסר של עד חצי שנה. במקרה של הרשעה ראשונה, ניתן יהיה לחייב השתתפות בסדנה שבה יספרו נשים שנחלצו מחיי זנות על עברן. בית המשפט רשאי לתת צו מבחן בלי להרשיע את הנאשם.
כתבות נוספות בנושא:
קודליס, מהנדס ימי במקצועו שעלה לישראל מברית המועצות, כתב תלונה והגיש אותה לשוטר המופתע: "אני מודה שאני משתמש בשירותי מין ואף אחד לא יחליט בשבילי. זו שלילת חירותי ועבירה על חוק בסיס ואני מוחה על כך. אני מבצע עבירה ומבקש להיעצר".
ל-ynet הוא אמר: "חייתי מספיק זמן במדינה טוטליטרית שבה החליטו בשבילי מה לעשות, מתי לאכול ומתי לדבר. לא שיניתי את חיי ובאתי לפה בכדי להיתקל בכך שוב. אני לא הולך לזונות כל הזמן, אבל לפעמים, פעם בחצי שנה, ואשתי יודעת על כך ומכבדת את הבחירה שלי".
"במובן מסוים כולנו זונות", הוסיף קודליס, "גם אני מוכר את גופי לעבודה מסוימת ומקבל עבורה כסף. אני לא חושב שחברת כנסת יכולה פשוט להחליט בשבילי. אני מאוד מקווה שהמשטרה תתייחס ברצינות לתלונה שלי".
ממשטרת מרחב לכיש נמסר בתגובה כי "המשטרה קיבלה את תלונתו של האיש".