יונדאי חשמלית עם מאריך טווח תוצג בז'נבה

יצרנית הרכב הקוריאנית רומזת על כוונתה להצטרף לפלח המכוניות החשמליות, אך בוחרת בשיטה שהוצגה בשברולט וולט - עם מנוע בנזין שיאריך את טווח הנסיעה

רועי צוקרמן פורסם: 02.03.12, 09:56

יונדאי תציג בתערוכת ז'נבה את האיי-אוניק (i-oniq), מכונית תצוגה עם הנעת כלאיים מתקדמת. מדובר למעשה במכונית שהמנוע החשמלי בה הוא העיקרי, ומנוע הבנזין אינו מניע את הגלגלים ישירות ומשמש כסוג של מטען נייד. ביונדאי מעריכים כי מכונית כזו תוכל לנסוע 120 ק"מ בין טעינות וללא בנזין, ולטווח של 700 ק"מ בסיוע מנוע הבנזין. נתון זה יתורגם לתצרוכת דלק נמוכה מאוד של כ-40 ק"מ לליטר. כל זאת באמצעות מנוע חשמלי עם 109 כ"ס ומנוע שלושה צילינדרים בנזין בנפח 1.0 ליטר.

 

יונדאי איי-אוניק

 

האיי-אוניק היא מכונית ספורט-האצ'בק, כך יונדאי, והיא מיועדת לארבעה נוסעים. מדובר ברכב קומפקטי עם אורך של 440 ס"מ. יונדאי לא מספקת נתונים טכניים נוספים מלבד אלו. למכונית התצוגה עיצוב שונה משפת העיצוב הנוכחית של היצרנית, עם קווים פשוטים יותר, ולא ברור אם מדובר ברמז לעתיד העיצוב של יונדאי. מה שברור עם זאת, הוא שסיכויי הייצור במתכונת זו בדיוק, אינם גדולים.