מאת: יעל שחרור וגלעד שוברט
המחזור ה-20 של ליגת לוטו ייפתח היום (ב'), כשבמשחק המרכזי הפועל ירושלים וה-MVP של האולסטאר, אלישי כדיר, יארחו את הפועל חולון במלחה. מכבי ת"א, שהשיגה עוד ניצחון קליל בליגה האדריאטית, תארח את מכבי ראשל"צ בהיכל נוקיה, בני השרון/הרצליה תצא לנתניה. מכבי חיפה, ששיחררה היום את ג'רמיין ג'קסון מהקבוצה, היא הקבוצה החופשית השבוע.
המשחק הרביעי בין מכבי אשדוד למ.כ הבקעה נדחה בשל המצב הביטחוני בדרום, כמו גם המשחק בין עירוני אשקלון לגלבוע/גליל, שהיה אמור להיערך מחר. ההסלמה גרמה לדחיית 19 משחקים נוספים, בליגה הארצית לגברים והליגות לנערים ונערות. הישובים בהם לא יתקיימו המשחקים הם: אשדוד, גן יבנה, אשקלון, קריית גת, באר טוביה, יבנה וב"ש.
שופטים: גילי כהן, דוד רומנו וכפיר מועלם
בירושלים חייבים לנצח כדי לשמור על עצמם מפני נפילה לפלייאוף התחתון. הקבוצה של שרון דרוקר ניצחה במחזור החולף את מכבי חיפה לאחר הארכה, כשהיא מסתמכת על הישראלים שלה (69 נק' מתוך 96 בסה"כ). האדומים מקווים שאלישי כדיר, שהצטיין במהלך השבוע במשחק האולסטאר עם 40 נק', ימשיך יחד עם יובל נעימי את היכולת הטובה.
"יש מסורת של משחקים צמודים ומותחים בין ירושלים לחולון, וזה צפוי להתרחש גם הפעם", אמר מאמן הפועל ירושלים שרון דרוקר לקראת המשחק. "התכוננו למשחק קשה מאוד ונצטרך להיות מרוכזים כדי להביא הרבה פרמטרים קבוצתיים ולנצח". חולון מגיעה למלחמה אחרי הפסד דרמטי למכבי ת"א, אך ניצחה במפגש הקודם את הירושלמים וגם הבטיחה את מקומה בפלייאוף העליון.
שופטים: ספי שמש, גילי עובד וליאור בייניש
שתי הקבוצות נפגשו בפעם האחרונה בגמר הגביע, אז גברו הצהובים על הכתומים מראשל"צ וזכו בגביע. הקבוצה של דייויד בלאט עסוקה בעיקר בהכנות לשלב ההצלבה ביורוליג שיחל בשבוע הבא ביוון, ותשתמש במפגש עם אפי בירנבוים וחבורתו כעוד משחק הכנה בדרך לאתונה.
שופטים: עומר אסתרון, דן יילון ותומי וובר
שלושה הפסדים רצופים רשמה הקבוצה של דני פרנקו במחזורים האחרונים, בני השרון לעומת זאת הדהימה במחזור החולף את עירוני אשקלון כשניצחה אותה בביתה ורשמה ניצחון חמישי בלבד העונה. שחקניו של אריאל בית הלחמי ינסו להמשיך את המומנטום מול היריבה המגמגמת.